среда, 25. јул 2012.

Нова фаза радова на ауто-путу кроз Београд у зони саобраћајне петље „Душановац”

Због радова на коловозу ауто-пута Е-75 на проласку кроз Београд, у зони саобраћајне петље „Душановац”  до 27. јула за саобраћај ће бити затворена једна половина пута у смеру од Београда ка Нишу, саопштио је Секретаријат за саобраћај. У зони радова саобраћај ће се одвијати на другој половини ауто-пута тако што су две саобраћајне траке намењене за возила која се крећу из смера Ниша ка Београду, а једна трака за возила која се крећу из смера Београда ка Нишу. 

Возила која се крећу од Београда ка Нишу биће преусмеравана у једну саобраћајну траку у зони саобраћајне петље „Аутокоманда”.


Онемогућено је укључење на ауто-пут у смеру ка Нишу на саобраћајној петљи „Аутокоманда”, а као алтернатива грађанима за укључење на ауто-пут у смеру ка Нишу препоручује се да користе саобраћајне петље  „Мостар” и „Медаковић” („Плави мост”).

Током ове фазе радова линије јавног градског превоза у оквиру система ИТС 2 које саобраћају ауто-путем од Београда до Младеновца, Сопота и Мале Иванче саобраћаће делимично измењеном трасом. Тако ће се возила на линијама 493 (Београд – Мали Пожаревац – Младеновац), 4414  А  (Београд – Мали Пожаревац – Мала Иванча – Сопот), 499  (Београд – Сенаја – Шепшин – Дубона – Младеновац), 494 А (Београд – Сенаја – Мали Пожаревац – Младеновац), 465  (Београд – Станојевац – Сопот), 464  (Београд – Мали Пожаревац – Мали Поповић – Сопот), 460 А  (Београд – Мала Иванча), 493 А (Београд – Младеновац) 4651 (Београд – Сопот/Станојевац), 4652 ( Београд – Станојевац) и 460  (Београд – Мала Иванча) у смеру ка периферним терминусима кретати на тај начин  што ће се на саобраћајној петљи „Аутокоманда” искључити са ауто-пута, продужити Устаничком и Улицом Војислава Илића до „Плавог моста”, где се укључују на ауто-пут и настављају својим редовним трасама до периферних терминуса.

Због бржег одвијања саобраћаја на овом делу ауто-пута, Секретаријат за саобраћај препоручује возачима да избегавају коришћење ауто-пута Е-75 између саобраћајних петљи „Аутокоманда” и „Медаковић” („Плави мост”). Апелује се на све возаче да обрате пажњу на постављену привремену саобраћајну сигнализацију и да прилагоде брзину кретања постојећим условима у зони радова.