субота, 21. јул 2012.

Затварање за саобраћај Булевара деспота Стефана испод Панчевачког моста

Због рушења дела мостовске конструкције, које се обавља у оквиру изградње приступне рампе на Панчевачки мост из Булевара деспота Стефана, до недеље, 22. јула, до 24 часа за саобраћај ће бити затворен део Булевара деспота Стефана испод Панчевачког моста.

Укључење на Панчевачки мост биће могуће само из Булевара деспота Стефана и то из смера Вишњичке улице и Улице Мије Ковачевића.

Теретним возилима забрањено је скретање из Дунавске улице у Улицу кланички кеј. Обавезна траса за теретна возила која долазе из Дунавске улице јесте: Дунавска улица – новоизграђена саобраћајница испод Панчевачког моста – Улица Вука Врчевића –  Вишњичка улица.

Због ових радова дошло је до следећих привремених измена режима саобраћаја:

– oнемогућено је укључење на Панчевачки мост из Булевара деспота Стефана из смера центра града и из Улице Драгослава Срејовића. Исто тако забрањено је из Булевара деспота Стефана продужити право према Вишњичкој улици испод Панчевачког моста, као и из Вишњичке улице продужити право према центру града кроз Булевар деспота Стефана испод Панчевачког моста;

– Улица кланички кеј, на делу између Булевара деспота Стефана и Венизелосове, једносмерна је од Булевара деспота Стефана ка Венизелосовој, а Улица митрополита Петра, на делу између Драгослава Срејовића и Јаше Продановића једносмерна је од Драгослава Срејовића ка Јаше Продановића;

– возила која Булеваром деспота Стефана долазе из смера центра града да би се укључила на Панчевачки мост упућују се на алтернативну трасу: Булевар деспота Стефана – Митрополита Петра – Драгослава Срејовића – кружни ток „Богословија” – Мије Ковачевића – Булевар деспота Стефана – Панчевачки мост;

– возила која Булеваром деспота Стефана долазе из смера центра града да би се укључила у Вишњичку улицу упућују се на алтернативне трасе: Булевар деспота Стефана – Митрополита Петра – Драгослава Срејовића – кружни ток „Богословија” – Мије Ковачевића – Вишњичка, као и Булевар деспота Стефана – Цвијићева – Венизелосова – Кланички кеј – Вука Врчевића – Вишњичка;

– возила која се крећу од Вишњичке улице према центру града упућују се на алтернативне трасе: Вишњичка – Вука Врчевића – Дунавска – Кнежопољска – Венизелосова – Цвијићева – Булевар деспота Стефана, као и Вишњичка – Мије Ковачевића – кружни ток „Богословија” – Драгослава Срејовића – Булевар деспота Стефана. Алтернативни правац је и Вишњичка – Мије Ковачевића – кружни ток „Богословија” – Мије Ковачевића – Рузвелтова.

За саобраћај је и даље затворена прилазна конструкција Панчевачком мосту из Улице Драгослава Срејовића.

Током извођења ових радова возила јавног градског превоза са линија 16, 23 и 35 у оба смера кретаће се делимично измењеном трасом: Булевар деспота Стефана – Митрополита Петра – Драгослава Срејовића – кружни ток „Богословија” – Мије Ковачевића – Вишњичка и даље редовним трасама.

Возила јавног градског превоза са линија 43, 95 и 96 у смеру од центра града ка Панчевачком мосту кретаће се делимично измењеном трасом: Булевар деспота Стефана – Митрополита Петра – Драгослава Срејовића – кружни ток „Богословија” – Мије Ковачевића – Булевар деспота Стефана – Панчевачки мост и даље редовним трасама, а у супротном смеру возила са ових линија не мењају трасу.

Возила јавног градског превоза са линија 33 и 48 у смеру ка терминусу испод Панчевачког моста крећу се делимично измењеном трасом: Старине Новака – Цвијићева – Венизелосова, а у супротном смеру возила са ових линија не мењају трасу.

Возила јавног градског превоза са линија 101, 104, 105, 106, 107 (викендом) и 108 ће у смеру ка периферним терминусима ће након изласка из окретнице „Омладински стадион” саобраћати следећим улицама: Драгослава Срејовића, Мије Ковачевића и Булеваром деспота Стефана до Панчевачког моста и даље редовним трасама, а у супротном смеру возила са ових линија не мењају трасу.

Од понедељка, 23. јула, за саобраћај ће бити отворен део Булевара деспота Стефана испод Панчевачког моста, али ће и даље бити онемогућен приступ Панчевачком мосту преко прилазне конструкције из Улице Драгослава Срејовића.

Из Секретаријата за саобраћај моле све возаче да поштују  саобраћајне прописе и постављену сигнализацију.