четвртак, 10. јануар 2013.

Јавни позив за израду саобраћајних студија у циљу унапређења јавног градског превоза путника у Београду обликовано у 2 партије

Град Београд – Дирекција за јавни превоз

На основу члана 72. став 1. тачка 1. Закона о јавним набавкама („Службени гласник РС”, број 116/08)

ГРАДСКА УПРАВА ГРАДА БЕОГРАДА
Секретаријат за саобраћај
Дирекција за јавни превоз
11000 Београд, Краљице Марије 1

објављује

ЈАВНИ ПОЗИВ
за подношење понуда у отвореном поступку за јавну набавку услуга израда саобраћајних студија у циљу унапређења јавног градског превоза путника у Београду обликовано у 2 партије
(јавна набавка број 43/12)

Предмет јавне набавке су услуге – Израда саобраћајних студија у циљу унапређења јавног градског превоза путника у Београду, обликован у две партије:
– партија 1 – Израда саобраћајне студије у циљу унапређења тарифног система и система карата у јавном градском превозу путника у Београду;
– партија 2 – Израда саобраћајне студије у циљу унапређења постојеће мреже линија јавног градског превоза путника у Београду.

Понуда се може поднети за једну партију или за целокупну набавку (за обе партије), на начин који ће омогућити вредновање понуде за сваку партију посебно.

Право учешћа у поступку имају сва заинтересована правна и физичка лица која испуњавају услове из чл. 44. Закона о јавним набавкама („Службени гласник РС”, број 118/08) (у даљем тексту: Закон), као и све услове и захтеве из јавног позива и конкурсне документације.

Услови које понуђач мора да испуни су:
– да је регистрован код надлежног органа;
– да је основан и за обављање делатности која је предмет јавне набавке;
– да му у року од две године пре oбјављивања јавног позива није изречена правноснажна судска или управна мера забране обављања делатности која је предмет јавне набавке;
– да је измирио доспеле порезе и друге јавне дажбине;
– да у периоду од три обрачунске године (2009, 2010. и 2011. године) није пословао са губитком и да је остварио укупни приход, у збирном износу од најмање 33.000.000,00 за партију 1, и 27.000.000,00 динара за партију 2;
– да је у претходне 3 године (2010, 2011, и 2012. години) израдио најмање једну студију из области саобраћаја у градовима који имају организован систем превоза путника и најмање једно урађено истраживање из области саобраћаја у градовима који имају организован систем превоза путника;
– да располаже са најмање 10 персонализованих рачунара;
– да има радно ангажоване на неодређено или одређено време минимум једног (1) доктора наука из области саобраћаја, шест (6) дипломираних саобраћајних инжењера, једног (1) дипломираног економисту, као и да ће, уколико буде изабран као најповољнији, на извршењу предметне услуге ангажовати најмање 100 истраживача.

Уз понуду понуђачи достављају доказе о испуњавању обавезних услова из члана 44, а у складу са чланом 45. Закона о јавним набавкама и конкурсном документацијом.

Докази о испуњености услова из члана 44. Закона и конкурсне документације могу се доставити у неовереним копијама, осим средстава финансијског обезбеђења, која се достављају искључиво у оригиналу.

У конкурсној документацији је дато ближе упутство у вези врсте доказа и начина доказивања испуњености обавезних услова, а у зависности од тога да ли понуђач наступа самостално, или са подизвршиоцем/подизвршиоцима, или као група подносилаца заједничке понуде.

Понуђач који је самостално поднео понуду не може истовремено да учествује у заједничкој понуди или као подизвршилац.

Непосредан увид у конкурсну документацију и преузимање конкурсне документације наручилац ће омогућити свим заинтересованим лицима од дана објављивања јавног позива у „Службеном гласнику РС”, сваког радног дана у времену од 12,00 до 15,00 часова, на адреси: Град Београд, Градска управа града Београда, Секретаријат за саобраћај, Дирекција за јавни превоз, 27. марта 43-45, канцеларија 217, до истека рока за подношење понуда. Увид у конкурсну документацију може у име заинтересованог лица извршити овлашћени представник тог лица, уз прилагање писменог овлашћења за вршење увида.

Конкурсна документација може се преузети уз подношење овлашћења за преузимање конкурсне документације (која мора садржати адресу, број факс-а и е-mail адресу ради достављања евентуалне додатне информације заинтересованом лицу) и доказа о уплати 500,00 динара (трошкови умножавања и достављања конкурсне документације) на рачун приходи градских органа управе: 840-742341843-24 (модел – 97, позив на број 47-501-15-0711, шифра плаћања 153 за готовинско плаћање и шифра плаћања 253 за безготовинско плаћање), са назнаком „Конкурсна документација, јавна набавка број (43/12)”.

Заинтересованим лицима која поднесу захтев за достављање конкурсне документације, уз доказ о уплати наведеног износа за умножавање и доставу, конкурсна документација ће бити достављена у року од 2 дана од дана пријема захтева.

Накнада за умножавање и доставу конкурсне документације је неповратна, а конкурсна документација се не може преузети после назначеног рока.

Понуде се припремају и подносе у складу са Законом, јавним позивом и конкурсном документацијом.

Наручилац не прихвата понуде са варијантама у овој јавноj набавци.

Рок важности понуде је најмање 60 дана од дана јавног отварања понуда.

Рок за подношење понуда је 30 дана од дана објављивања јавног позива у „Службеном гласнику РС” до 12,00 часова, без обзира на начин подношења. Понуђач је дужан да понуду сачини на српском језику. Понуде се подносе у затвореној коверти. Понуђач је дужан да на предњој страни коверте наведе: „Понуда за јавну набавку услуге – Израда саобраћајних студија у циљу унапређења јавног градског превоза путника у Београду (са назнаком партије/а за коју/е се подноси понуда), јавна набавка 43/12 – не отварати” као и да стави свој заводни печат. На полеђини коверте дужан је да наведе пун назив понуђача, адресу и контакт телефон (особе за контакт). Понуда се подноси на адресу: Секретаријат за саобраћај, Дирекција за јавни превоз, 27. марта 43-45, на писарници или поштом на назначену адресу.

Јавни позив објављен 9. јануара 2013. године у „Службеном гласнику РС” у броју 2.

Сва документа поднета у понуди предати у форми која онемогућава убацивање, уклањање или замењивање појединих докумената након јавног отварања понуде (понуда ће бити исправна уколико се средства финансијског обезбеђења доставе у ПВЦ фолији са рупама и повежу са осталом траженом документацијом).

Јавно отварање понуда обавиће се последњег дана рока за подношење понуда, са почетком у 12,30 часова, у Секретаријату за саобраћај – Дирекција за јавни превоз, Београд, 27. марта 43-45, Београд, на III спрату, уз присуство овлашћених представника заинтересованих понуђача (овлашћење за присуствовање отварању понуда мора бити оригинал, са бројем, и датумом под којим је издато, оверено печатом и потписано од стране одговорног лица понуђача, а предаје се Комисији за јавну набавку непосредно пре почетка отварања понуда).

Понуда приспела по истеку датума и сата одређених у јавном позиву сматраће се неблаговременом, а наручилац ће је по окончаном поступку јавног отварања вратити неотворену понуђачу, са назнаком да је поднета неблаговремено.

Избор најповољније понуде обавиће се на основу критеријума за оцену понуда: економски најповољнија понуда, а Елементи критеријума за обе партије су:
1. понуђена цена: 70 пондера
2. вредност закључених уговора 30 пондера

Наручилац ће образложену одлуку у вези са овом јавном набавком донети у оквирном року од 30 дана од дана јавног отварања понуда и доставити је понуђачима у року од три дана од дана доношења исте.

Наручилац може да обустави поступак јавне набавке из објективних и доказивих разлога, који се нису могли предвидети у време покретања поступка и који онемогућавају да се започети поступак оконча, односно услед којих је престала потреба наручиоца за предметном набавком због чега се неће понављати у току исте буџетске године.

Контакт особа за додатне информације, у интервалу од 8,00 до 15,00 часова: Снежана Аћимовић, телефон: 011/330-9153.