петак, 22. фебруар 2013.

Добра презентација Београда на Сајму туризма

Градски секретар за привреду Александар Милошевић присуствовао је данас презентацији Туристичке организације Београда на Сајму туризма.

– Сајам туризма је одлична прилика да се Београд представи читавој Србији, као и учесницима из још 47 земаља. Туристичка организација Београда је направила одличан штанд, а Београд изванредно представља и током целе године. Њихов труд се јасно види по резултатима: број долазака у Београд и ноћења прошле године је порастао за осам одсто, а више од две трећине од укупно 660.000 туриста били су странци. Верујем да ћемо заједничким напорима убрзо добити и милионитог госта Београда у једној години – рекао је Милошевић.

Према његовим речима, Секретаријат за привреду ће заједно са осталим градским институцијама наставити да ствара потребне услове да се туризам и угоститељство непрестано развијају у нашем граду.

– Град Београд је туризам препознао као битну привредну грану, која доноси доста новца, повећава друштвени бруто производ и запошљава. Непрестано ћемо се трудити да подижемо бренд Београда као туристичке дестинације како за провод тако и за конгресни, спортски и културни туризам – истакао је Милошевић.

Директор Туристичке организације Београда Дејан Веселинов подсетио је да ТОБ на најбољи могући начин представља Београд као дестинацију која може да понуди разне туристичке атракције и програме разгледања града.

– Наш град свугде представљамо и као место на ком могу да се одрже одлични велики пословни скупови, али и место за спорт и рекреацију, манифестације, куповину. Наша кампања „Следећа станица Београд” има за циљ да свако ко види презентацију нашег града пожели да у њега првом приликом дође. Надамо се да ћемо у овој години бити још бољи и да ћемо допринети да Београд има још бољи имиџ у свету. Такође ћемо се трудити да привреда, угоститељи, хотелијери и превозници остваре још већи приход, што ће бити и значајан приход града Београда – нагласио је Веселинов.