среда, 3. април 2013.

Позив за достављање пријава ради финасирања пројеката удружења у 2013. години за област васпитања и образовања у београдским прешколским установама, основним и средњим школама

Град Београд – Секретаријат за образовање и дечју заштиту

У складу са чланом 38. Закона о удружењима („Службени гласник РС”, број 51/09) и Уредбом Владе РС о средствима за подстицање програма или недостајућег дела средстава за финансирање програма од јавног интереса које реализују удружења („Службени гласник РС”, број 8/12)

ГРАДСКА УПРАВА ГРАДА БЕОГРАДА
Секретаријат за образовање и дечју заштиту
Београд, Краљице Марије 1

објављује

ПОЗИВ
ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПРИЈАВА РАДИ ФИНАНСИРАЊА ПРОЈЕКАТА УДРУЖЕЊА У 2013. ГОДИНИ ЗА ОБЛАСТ ВАСПИТАЊА И ОБРАЗОВАЊА У БЕОГРАДСКИМ ПРЕДШКОЛСКИМ УСТАНОВАМА, ОСНОВНИМ И СРЕДЊИМ ШКОЛАМА ПОД НАЗИВОМ „ДОДАТНА ПОДРШКА ВАСПИТНО-ОБРАЗОВНОМ РАДУ“

Градска управа града Београда, Секретаријат за образовање и дечју заштиту, позива сва заинтересована удружења да поднесу пријаву за финансирање пројеката из области васпитања и образовања у београдским предшколским установама, основним и средњим школама под називом „Додатна подршка васпитно-образовном раду ”.

Подносилац пријаве треба да буде удружење регистровано у Агенцији за привредне регистре са седиштем на територији града Београда.

Висина обезбеђених финансијских средстава за доделу удружењима износи 6.000.000,00 динара, и то за предшколско васпитање и образовање 2.500.000,00 динара; за основне школе 1.500.000,00 динара и за средње школе 2.000.000,00.
Највиши износ средства који се може доделити удружењу за пројекат је 700.000,00 динара.

Циљеви конкурса:
– оспособљавање предшколаца и ученика за самостално, креативно и истраживачко мишљење и учење;
– унапређивање сарадње васпитача, наставника, ученика и родитеља;
– разумевање и уважавање потреба и могућности ученика;
– стицање искуства, знања и вештина у различитим областима;
– уважавање и толеранција разлика и различитости;
– одрживост пројекта који понуђеним програмом представља иновацију или унапређење постојећих програма;
– инклузивни рад са децом предшколског и школског узраста у делу који није обухваћен обавезним Основама програма васпитно-образовног рада.

Подносилац пријаве може поднети највише један пројекат.

Уз пријаву учесници обавезно достављају:
1) уверење (потврда, извод) да је удружење уписано у регистар надлежног органа – оригинал или фотокопија;
2) оверену фотокопију извода из статута удружења у коме је утврђено да се циљеви удружења остварују у области у којој се програм реализује*;
3) фотокопију решењa о регистрацији које је издала Агенција за привредне регистре;
4) буџет пројекта (спецификација трошкова) за реализацију предложеног програма и пројекта (изражени у РСД) са печатом и потписом одговорног лица;
5) доказ о суфинансирању – потврда о суфинансирању, уколико постоји.
Уз обавезну документацију пожељно је доставити:
1) препоруке експерата из области на које се пројекат односи;
2) сагласности предшколских установа или школа о партнерству на пројекту.
* Документа се оверавају у АПР-у, општини и суду.

Активности обухваћене пројектима треба да буду завршене до 30. новембра 2013. године.

Рок за подношење пројектне документације је 15 дана од објављивања, закључно са 18. априлом 2013. године.

Комисија ће одлуку о приспелим захтевима донети у року од 60 дана од дана истека рока за пријаву. Конкурсна документација може се преузети са ове стране (на дну) или у Секретаријату за образовање и дечју заштиту.

Пријава са пратећом документацијом подноси се на писарници Градске управе града Београда (Краљице Марије 1) или поштом у запечаћеној коверти на чијој предњој страни треба да пише: Градска управа града Београда, Секретаријат за образовање и дечју заштиту, Краљице Марије 1, XVIII спрат, Пријава за Конкурс за финансирање удружења у 2013. години за област васпитања и образовања у београдским предшколским установама, основним и средњим школама под називом „Додатна подршка васпитно-образовном раду”, Не отварати.

На задњој страни треба да буде назив и адреса подносиоца пријаве.

Коверат треба да садржи формулар за пријаву (оригинал и једну копију и електронску верзију на CD-у) са пратећом документацијом.

Неблаговремене, непотпуне и пријаве послате на други начин (нпр. факсом или електронском поштом) или достављене на друге адресе, неће се разматрати.

Особа за контакт у Секретаријату за образовање и дечју заштиту је Мија Муратовић, тел. 7157-129, mija.muratovic@beograd.gov.rs

Конкурс се објављује на основу Закључка градоначелника града Београда, број: 6-1705/13-Г-01 од 28. марта 2013. године.