четвртак, 25. април 2013.

Меморијал „Чика Душко Јовановић” од 26. до 28. априла

Под покровитељством Секретаријата за спорт и омладину и Оријентиринг савеза Србије и Београда од 26. до 28. априла одржаће се 32. Меморијал „Чика Душко Јовановић” – отворено међународно тродневно оријентиринг такмичење под називом „Метрополе Југоисточне Европе”. Организатор, Планинарски клуб „Победа”, очекује да ће на такмичењу учествовати око 300 такмичара свих узрасних категорија, највећим делом из Србије, а биће и оријентираца из Софије, Букурешта, Скопља и других градова. Пријаве још стижу.

Првог дана такмичења на Ушћу ће се у 20 часова одржати промотивно ноћно оријентиринг такмичење. Такмичарски центар биће преко пута Тржног центра „Ушће”. Биће изазов видети такмичаре који ће са лампама протрчавати кроз овај градски терен у потрази за контролним тачкама. 

Други и трећи дан такмичења одржаће се на теренима Човке у близини Лазаревца. Трка за светску ранг-листу и Првенство Србије на средњим дистанцама одржаће се другог дана. Свечано отварање је у 11 часова, а први старт у 11.30 часова. Трећи дан биће бодовање за Првенство Београда на дугим дистанцама и Првенство Србије у комбинацији. Први старт је у 10 часова. Укупни резултати другог и трећег дана такмичења рачунаће се за 32. Меморијал „Чика Душко Јовановић”. Освајачи прва три места у свим категоријама, мушким и женским, биће награђени дипломама и медаљама.

Оријентиринг је спорт за све узрасте на отвореном простору. Задатак такмичара је да на терену уз помоћ карте и компаса, одређеним редом, пронађе низ задатих контролних тачака.