четвртак, 9. мај 2013.

Земунски парк добија теретану на отвореном

Изградња теретане на отвореном у Земунском парку почела је данас, а радови би требало да буду завршени до 25. маја. Постављање седам справа за вежбање и уређење простора финансирала је Канцеларија за младе града Београда и делом „Зеленило – Београд”.

– Канцеларија за младе и овог пута препознала је потребу младих Београђана, у овом случају Земунаца. Теретана оваквог типа прва је у Земуну, а надамо се да неће бити последња. Ово је нови вид рекреације за младе Земунце јер је на отвореном. У плану је постављање овакве теретане на територији општине Вождовац, што би требало да буде завршено до средине јуна, а с пројектом ће се наставити и у другим деловима града – рекао је заменик директора Канцеларије за младе Никола Рајичић.

Иницијативу за изградњу теретане поднели су млади из Земуна, који су се са више од четири стотине прикупљених потписа обратили одборничкој глупи СПС–ЈС у Скупштини града Београда. Шеф ове одборничке групе Никола Прелевић истакао је да је ово доказ да и петиције грађана могу врло брзо да буду реализоване, тачније прошла су непуна два месеца од првог контакта до почетка радова. Заменик председника општине Земун Саша Љубинковић подсетио је да град и ова општина добро сарађују, а један од последњих већих пројеката била је изградња обалоутврде на Земунском кеју. Сама општина уредила је у последњих годину и по дана паркове у насељима Сава Ковачевић, Нови град, Галеника и у Земун пољу. У складу са могућностима, наставиће се са уређивањем простора за одмор и рекреацију како за децу тако и за младе, али и за све житеље Земуна.