субота, 1. јун 2013.

Општине Савски венац и Обреновац обележиле Дан реке Саве

Општине Савски венац и Обреновац обележиле су данас Дан реке Саве. На Савском приобаљу одржана jе Централна прослава посвећена овој манифестацији, под називом „Дан Саве – сваки дан”. Почелa је еколошком акцијом „Покренимо и нешто даље – очистимо савско приобаље”, у којој су ученици школа са Савског венца, активисти и запослени у општинској управи, очистили приобаље уз Саву, све до ресторана „Шест топола”.

Тачно у подне, на истом месту, на свечаном отварању прославе, званично су се обратили представници Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, Републичке дирекције за воде и Савске комисије, амбасаде Словеније и „Рафтинг савеза Србије”, а домаћин је био Душан Динчић, председник општине Савски венац. У богатом културно-уметничком програму потом су наступили чланови КУД Абрашевић и Певачке групе „Савска зора”, уз едукативну представу ЈКП „Градска чистоћа” – „Прљаво или чисто није исто”. Одржани су и јавни час на тему климатских промена, креативне и едукативне радионице за младе, представљање карневалских група са Савског карневала, презентација еколошких активности на штандовима дуж приобаља, дочек Међународне бициклистичке и разни други садржаји.

Бициклистичка тура „Сава 2013” стигла је у Обреновац, а учеснике је испред Спортско-културног центра „Обреновац” дочекао председник општине Мирослав Чучковић. Он је истакао да су очување Саве и заштита животне средине приоритетни циљеви учествовања у овом програму. Од понедељка у Обреновцу уводи се нови вид рекреативног програма, а то је могућност изнајмљивања бицикала на три пункта. На тај начин Обреновац афирмише овај вид рекреације.