уторак, 4. јун 2013.

Изјава Дејана Васовића, главног архитекте града Београда, поводом протеста станара насеља „Степа Степановић”

Изградња насеља „Степа Степановић” је пројект Грађевинске дирекције Србије. Град Београд је на време упозоравао да ће само изградња станова без изградње вртића, школа, здравствених станица, трговина направити проблем, и сада када се то обистинило, једино је град Београд преузео на себе да помогне и изгради вртић и школу до 1. септембра следеће године.

Тренутно је израда главних пројеката у току, а Секретаријат за образовање и дечју заштиту чека да Република Србија пренесе власништво над земљиштем, јер без тога не могу да поднесу захтев ни за какву дозволу.

Са свим овим станари су упознати, као и са са чињеницом да је након најновијих мера Министарства финансија граду одузето осам милијарди динара, што је довољно за изградњу 15 школа или 40 вртића. Баш зато сматрам да је место за овакав протест испред зграде Владе или Министарства финансија, а не испред Скупштине града, јер једино ми имамо вољу да овај проблем решимо, иако смо остали без значајног дела буџета, изјавио је Дејан Васовић, главни архитекта града поводом протеста станара насеља „Степа Степановић”.