понедељак, 24. јун 2013.

Конкурс за финансирање пројеката удружења и фондација у 2013. за област здравствене заштите – подршка импплементацијеи мера популационе политике, на територији Београда

Град Београд – Секретаријат за здравство

У складу са чланом 38. Закона о удружењима („Службени гласник РС”, бр.51/09, 99/11–др.закони), Законом о задужбинама и фондацијама („Службени гласник РС”, бр. 88/2010, 99/11– др.закони) и Уредбом Владе РС о средствима за подстицање програма или недостајућег дела средстава за финансирање програма од јавног интереса које реализују удружења („Службени гласник РС“, број 8/12)
ГРАДСКА УПРАВА ГРАДА БЕОГРАДА
Секретаријат за здравство
Београд, Краљице Марије 1

расписује

КОНКУРС
ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА УДРУЖЕЊА И ФОНДАЦИЈА У 2013. ГОДИНИ ЗА ОБЛАСТ ЗДРАВСТВЕНЕ ЗАШТИТЕ – ПОДРШКА ИМПЛЕМЕНТАЦИЈИ МЕРА ПОПУЛАЦИОНЕ ПОЛИТИКЕ, НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДА БЕОГРАДА

Градска управа града Београда, Секретаријат за здравство, позива заинтересована удружења и фондације, регистрованe на територији Републике Србије,  да поднесу пријаву за финансирање пројеката у 2013. години.

Посебни циљеви конкурса су:
– јачање капацитета удружења и фондација у спровођењу мера популационе политике на територији града Београда, са посебним акцентом на организацију и обезбеђење подршке паровима који се налазе у процесу вантелесне оплодње;
– јачање капацитета удружења и фондација у спровођењу здравствено-просветних активности усмерених на очување и унапређење здравља трудница на територији града Београда.

На конкурсу могу да учествују удружења и фондације регистровани на територији Републике Србије у складу са Законом о удружењима („Службени гласник РС”, бр. 51/09, 99/11– др.закони) и Законом о задужбинама и фондацијама („Службени гласник РС”, бр. 88/2010, 99/11– др закони), најмање годину дана од дана објављивања конкурса.
Подносилац пријаве може да поднесе највише један пројекат.
Обавезна конкурсна документација садржи:
1. пројекат са којим се конкурише у прописаној форми (попуњен апликативни образац у штампаној верзији и електронској верзији);
2. уверење (потврда, извод) да је удружење/фондација уписано у регистар надлежног органа (не старије од 30 дана);
3. оверена фотокопија извода из статута удружења/фондације у коме је утврђено да се циљеви удружења/фондације остварују у области у којој се пројекат реализује;
4. фотокопију финансијског извештаја за 2012. годину који је предат надлежним органима;
5. извештај о стању рачуна који је издат после датума објављивања конкурса;
6. фотокопију решењa о регистрацији издато од Агенције за привредне регистре.

Укупно обезбеђена средства за финансирање пројеката износе 8.000.000,00 динара.
Пројектне активности могу да трају до 31.12.2013. године.
Конкурсна документација се подноси у року од 15 дана од дана објављивања овог огласа. Крајњи рок за подношење пријава је 8. јул 2013. до 16 часова.

Комисија ће листу вредновања и рангирања пријављених пројеката („прелиминарна листа”) утврдити у прописаном року који не може бити дужи од 60 дана од дана истека рока за подношење пријава. Учесници конкурса имају право приговора у року од три дана од дана објављивања прелиминарне листе.
Комисија, коју формира градоначелник града Београда, донеће одлуку о избору пројеката најкасније у року од 30 дана од дана утврђивања листе вредновања и рангирања пријављених пројеката.

Прописана конкурсна документација се доставља у затвореној коверти на писарницу Градске управе града Београда у Улици краљице Марије 1, или препорученом поштом на адресу: Секретаријат за здравство, Краљице Марије 1/ХII, Београд, са напоменом
„Не отварати, Пријава за Конкурс за финансирање пројеката удружења и фондација у 2013. години за област здравствене заштите – подршка имплементацији мера популационе политике на територији града Београда.”
Пријава и упутство за подношење предлога пројеката могу се наћи на званичној интернет- страници града Београда www.beograd.rs у рубрици „Градски огласи, конкурси и тендери”. Све додатне информације могу се добити у Секретаријату за здравство (Краљице Марије 1/ХII) од 9 до 16 часова, на тел. 7157-479.
Није могуће накнадно употпунити обавезна документа која недостају.
Неблаговремене и непотпуне пријаве неће се разматрати.

Конкурс се објављује на основу Закључка градоначелника Београда, број 020-2643/13-Г од 14. јуна 2013. године и Одлуке Комисије за избор пројеката бр. II-04 бр. 50-1583/13 од 20. јуна 2013. године.