понедељак, 24. јун 2013.

Пријем за освајаче медаља на Регионалном првенству Европе у каратеу

Секретар за спорт и омладину Аца Ковачевић примио је данас репрезентацију Београда у каратеу која је на Регионалном првенству Европе у Херцег Новом освојила четири медаље (једну сребрну и три бронзане) и у генералном пласману заузела осмо место. На такмичењу су учествовали тимови из 45 региона 23 европске земље.

– Драго ми је да је политика Београдског карате савеза да се млади што више укључују у овај спорт и што се самим тим прави нека база за будућност. То је добра стратегија, јер овде сада има стварно квалитетних девојака и момака који ће убудуће на великим такмичењима узимати медаље – рекао је Аца Ковачевић, секретар за спорт и омладину.

Репрезентација Београда наступала је са осам екипа (кадетско-јуниорским и сениорским). Сребрну медаљу освојио је кадетски мушки тим, а сребрне мушки сениорски, женски сениорски и женски кадетско-јуниорски тим. Према речима Бојане Марковић, директорке Београдског карате савеза, кадетско-јуниорски тимови први пут су учествовали на неком великом такмичењу.

На Регионалном првенству Европе у каратеу четири медаље узео је и регион Војводина.