понедељак, 1. јул 2013.

Јавни позив за извођење припремних радова израде насипа за изградњу прве фазе објеката социјалног становања у оквиру комплекса на кат. пар. број 3672/3 КО Овча

Град Београд – Агенција за инвестиције и становање

На основу члана 72. став 1. тачка 1. Закона о јавним набавкама („Службени гласник РС”, број 116/08)

ГРАДСКА УПРАВА ГРАДА БЕОГРАДА
Агенција за инвестиције и становање
11000 Београд, Трг Николе Пашића 6

објављује

ЈАВНИ ПОЗИВ
за подношење понуда у отвореном поступку за јавну набавку радова - Извођење припремних радова израде насипа за изградњу прве фазе објеката социјалног становања у оквиру комплекса на кат. пар. број 3672/3 КО Овча
(јавнa набавкa број 68/2013)

Предмет јавне набавке радова: Извођење припремних радова израде насипа за изградњу прве фазе објеката социјалног становања у оквиру комплекса на кат. пар. број 3672/3 КО Овча.

Право учешћа имају сва заинтересована лица која испуњавају услове за учешће у поступку јавне набавке, у складу са чланом 44. Закона о јавним набавкама. Испуњеност услова из члана 44. Закона о јавним набавкама понуђач доказује документима из члана 45. Закона о јавним набавкама, а у складу са захтевима из конкурсне документације и јавног позива. Ако понуђач има седиште у страној држави, документација за доказивање услова мора бити издата од стране надлежног органа државе у којој понуђач има седиште и преведена на српски језик. Сва документа којима се доказује испуњеност услова из члана 44. Закона о јавним набавкама могу се достављати у неовереним копијама, осим банкарске гаранције за озбиљност понуде и писама о намерама банке за издавање тражених банкарских гаранција (за повраћај авансног плаћања, за добро извршење посла и за отклањање недостатака у гарантном року), које се достављају у оригиналу.

Заинтересовани понуђач може да поднесе само једну понуду. Понуђач који је самостално поднео понуду, не може истовремено да учествује у заједничкој понуди или као подизвођач.

Понуђач је у обавези да уз понуду поднесе:
1) Банкарску гаранцију за озбиљност понуде – оригинал, са роком важности минимум 60 дана од датума отварања понуда, у износу од 1.500.000,00 динара, којом се гарантује да ће Наручиоцу неопозиво, безусловно и без приговора, платити укупан износ по пријему првог позива Наручиоца у писменој форми и изјаве у којој се наводи да је:
- понуђач изменио или опозвао понуду за време трајања важности понуде, без сагласности Наручиоца;
- понуђач, иако је упознат са чињеницом да је његова понуда прихваћена од стране Наручиоца као најповољнија, одбио да потпише уговор, сходно условима из понуде;
– понуђач није успео или је одбио да достави тражену банкарску гаранцију за добро извршење посла.
Банкарска гаранција ће се сматрати неисправном, уколико не садржи све напред наведене елементе.

2) Писма о намерама банке за издавање неопозивих, безусловних и наплативих на први позив и без права приговора, банкарских гаранција:
– гаранције за повраћај авансног плаћања, у висини уговореног аванса, а највише 20% од вредности уговора и са роком важности 30 дана дужим од уговореног рока за завршетак радова;
– за добро извршење посла, у износу од 10% од вредности уговора и са роком важности 60 дана дуже од уговореног рока за завршетак радова;
– за отклањање недостатакa у гарантном року у износу од 5% од вредности уговора и са роком важности 30 дана дуже од уговореног гарантног рока;

3) Неопходан финансијски капацитет: понуђач испуњава ако у периоду 2010., 2011. и 2012. године, није пословао са губитком, са доказима као у конкурсној документацији;

4) Довољан технички капацитет: ако располаже са:
1. Булдожер 2 комада
2. Багер 1 комад
3. Грејдер 1 комад
4. Вибро јеж 1 комад
5. Машине за сабијање терена – ваљци 2 комада
6. Камиони носивости минимум 20 тона 10 комада;
7. Цистерна за воду 1 комад,

са доказима као у конкурсној документацији;

5) Довољан кадровки капацитет: Услов је да понуђач има најмање 80 (осамдесет) запослених и одговорне извођаче радова – носиоце личних лиценци врсте: 410 или 412 или 415 или 418 (који морају бити стално запослени код понуђача) - све са доказима као у конкурсној документацији;

6) Доказ о располагању неопходним пословним капацитетом: да достави референц листу да је у претходних 5 година (2008, 2009, 2010, 2011. и 2012. године) извео припремне радове на изради насипа укупне површине веће од 35.000 м2 или запремине веће од 35.000 m3 и у оквиру насипа доњи и горњи строј коловозне конструкције. Укупна тражена површина или запремина насипа може да буде са једног референтног објекта или збир површина или запремина са два засебна референтна објекта. Референтне површине или запремине могу бити самосталне (објекти нискоградње, тргови, паркови ...) или припадајуће уз јавне или стамбене објекте, са доказима, као у конкурсној документацији;

7) Понуђач је обавезан да достави изјаву да ће, пре увођења у посао, доставити оригинал или копије полисе осигурања од уобичајених ризика до њихове пуне вредности и од одговорности према трећим лицима и стварима, оверене код суда или општине;

8) Понуђач који наступа са подизвођачима, мора у овој јавној набавци да изведе најмање 60% радова из понуде својим средствима, неопходним за извршење захтеваног процента радова, односно да повери извођење највише 40% радова из понуде подизвођачима.

Конкурсна документација се може преузети на адреси: Градска управа Града Београда, Агенција за инвестиције и становање, 11000 Београд, Трг Николе Пашића број 6, соба 616, (у даљем тексту Наручилац), сваког радног дана од дана објављивања јавног позива у времену од 13,00 до 16,00 часова, уз подношење овлашћења за преузимање конкурсне документације и доказ о уплати 250,00 динара на име трошкова умножавања и достављања конкурсне документације која су неповратна. Уплата се врши на рачун Градске управе број 840-742341843-24, модел 97, позив на број 76-501-24. Понуђачима који упуте захтев за достављање Конкурсне документације, иста ће бити достављена у року од два дана од дана пријема.

Понуђачи су дужни да понуду сачине према Упутству Наручиоца и да је поднесу у року од 22 дана од дана објављивања Јавног позива у „Службеном гласнику РС”, до 10.00 сати, без обзира на начин подношења, у запечаћеном омоту, преко писарнице на адресу: Град Београд - Градска управа Града Београда, Агенција за инвестиције и становање, Трг Николе Пашића број 6, Београд, са назнаком „Понуда за Извођење припремних радова израде насипа за изградњу прве фазе објеката социјалног становања у оквиру комплекса на кат. пар. број 3672/3 КО Овча – јавна набавка редни број 68/2013 - не отварати”.

Јавни позив објављен је 28. јуна 2013. године уз „Службеном гласнику РС” у броју 56.

Понуђач је обавезан да понуду за учествовање у предметној јавној набавци преда у форми која онемогућава убацивање или уклањање појединих докумената након отварања понуде – повезане траком (јемствеником) и запечаћене, осим тражених средстава финансијског обезбеђења, која могу бити достављена у ПВЦ фолији, која је повезана са осталом траженом документацијом. На лицу омота, који мора бити запечаћен, обавезно ставити заводни печат понуђача са бројем и датумом понуде. Понуђач је дужан да на полеђини омота назначи назив, адресу, телефон и контакт особу, а на лицу омота да стави заводни печат са бројем и датумом понуде.

Рок за подношење понуда почиње да тече од првог наредног дана од дана објављивања јавног позива у „Службеном гласнику РС”.

Не прихватају се понуде са варијантама.

Понуда мора бити јасна, недвосмислена, читко попуњена, оверена печатом и потписана од стране одговорног лица понуђача.

Рок важења понуде је минимум 60 (шездесет) дана од дана отварања понуда.

Критеријум за оцену понуда је економски најповољнија понуда:
– цена: 95 пондера

Понуда са најниже понуђеном ценом добија 95 пондера, а остале понуде по формули:

број пондера (п1) = (најнижа понуђена цена / понуђена цена) x 95

– вредност просечног бруто норма-часа за евентуалне додатне радове: 5 пондера

Понуда са најнижом понуђеном вредности просечног бруто-норма часа добија 5 пондера, а остале понуде по формули:

број пондера (п2) = (најнижа вредност просечног бруто норма часа / понуђена вредност просечног бруто норма часа) x 5

Основа за формирање просечне вредности бруто норма-час је бруто вредност минималне зараде у Републици Србији, која је последња (важећа) објављена у „Службеном гласнику РС” пре објављивања јавног позива.

У ситуацији када постоје две или више понуда са једнаким бројем пондера Наручилац ће извршити избор најповољније понуде на основу елемента критеријума - најниже понуђене цене.

Наручилац задржава право да одбије понуду понуђача са којим је по раније закљученим уговорима о јавним набавкама, који су се односили на исти предмет набавке у периоду од претходних пет година (2008., 2009., 2010., 2011. и 2012. година), раскинуо уговор због неиспуњења уговорених обавеза.

Јавно отварање понуда ће се обавити након истека крајњег рока за подношење понуда, у 10.30 часова у просторијама Градске управе Града Београда, у приземљу зграде сала број 9, Трг Николе Пашића број 6, Београд, уз присуство овлашћених представника понуђача. Представници понуђача су дужни да доставе овлашћења за заступање. Овлашћење мора да буде заведено код понуђача, оверено печатом и потписано од стране одговорног лица понуђача. Уколико последњи дан рока пада у нерадни дан, рок истиче првог наредног радног дана.

Оквирни рок у коме ће Наручилац донети Одлуку у вези предметне јавне набавке је 30 дана од дана јавног отварања понуда.

Неблаговремене понуде се неће отварати и по окончању поступка отварања биће враћене понуђачу уз повратницу, са назнаком да је иста поднета неблаговремено.

Контакт особе за додатне информације: Надежда Ружичић, дипл. инж. грађевине, телефон: 321-6034 и Надица Поповић, дипл. правник, тел. 321-6155.