понедељак, 16. септембар 2013.

Конкурси за „Грин фест” још месец дана

Конкурси за пријављивање ауторских радова за Међународни фестивал зелене културе „Грин фест”, четврти по реду, отворени су још месец дана и трају до 11. октобра. Фестивал се ове године одржава под слоганом „Четири боје зелено” од 13. до 15. новембра у Дому омладине Београда. Списак изабраних филмова биће објављен 4. новембра на званичној интернет-презентацији фестивала www.greenfest.rs, саопштено је из Центра за унапређење животне средине, који организује фестивал у сарадњи са Домом омладине Београда и уз подршку Секретаријата за заштиту животне средине и компаније „Вип мобиле”.

Конкурс за аматерски филм је отворен за све учеснике, без ограничења у узрасту, а биће уважене све пријаве ако је техника снимања у потпуности аматерска. Могу се пријавити снимци направљени мобилним телефоном, фотоапаратом и  аматерском видео-камером. У оквиру ове категорије биће награђени најбољи учесници у три старосне категорије: до 18, од 18 до 27, и преко 27 година. Специјалну награду града Београда доделиће представник Секретаријата за заштиту животне средине. Награде за победнике у оквиру аматерског програма такмичења је обезбедио „Вип мобиле”.

Програм кратког филма је намењен свим професионалцима из области кинематографије који се баве темама природе, животне средине и екологије. У оквиру ове категорије доделиће се 1. и 2. награда за најбољи кратки филм. Награде за победнике у оквиру ове категорије обезбедила je компанија „Леново”.

Међународни фестивал зелене културе „Грин фест” је највећа „зелена” манифестација у региону која се одржава сваке године. Током ранијих година, на фестивалу је приказано више од 250 филмова из 35 земаља, одржано преко 60 радионица за ученике основних и средњих школа и студенте, представљено преко 30 излагача и уметника.