уторак, 17. септембар 2013.

Отворена изложба „Плаво-зелени свет”

Изложба фотографија са конкурса „Плаво-зелени свет” отворена је на самом уласку у Кнез Михаилову улицу и трајаће до 29. септембра. Представљено је 14 најбољих фотографија, по избору стручног жирија, од укупно 1.047 које су пристигле на конкурс путем интернета. Ова изложба представља наставак активности у оквиру промоције природних богатстава и буђења свести о значају очувања плаво-зелених површина у Београду и Србији.

– Секретаријат већ годинама помаже невладин сектор, а ово је само један од пројеката који смо помогли и на тај начин подржали креативност ових младих људи, као и њихов допринос подизању свести о значају заштите животне средине. Радећи на више пројеката, они су успели да споје фото-апаратом забележене природне лепоте наше земље и врхунску технологију. Велики број фотографија пристиглих на овај конкурс свима нама доказује да се из дана у дан повећава број људи свесних потребе да се очува лепота која нас окружује – рекао  је Горан Триван, секретар за заштиту животне средине.

Након поставке у Кнез Михаиловој, изложба се сели у УК „Пароброд” (од 30. септембра до 2. октобра), где ће бити организована и церемонија доделе награда за најбоље учеснике. Изложбу организује Центар за унапређење животне средине, уз подршку Теленор фондације, Секретаријата за заштиту животне средине, Зелене Србије, УК „Пароброд” и Удружења „КултурАкт”.