петак, 20. септембар 2013.

Обавештење – „Нафтна индустрија Србије – НИС” а.д.

Град Београд – Сeкретаријат за заштиту животне средине

ГРАДСКА УПРАВА ГРАДА БЕОГРАДА
Сeкретаријат за заштиту животне средине
Београд, 27. марта 43-45

објављује

ОБАВЕШТЕЊЕ

На захтев носиоца пројекта предузећа „Нафтна индустрија Србије – НИС” а.д. Нови Сад, Народног фронта 12, спроведен је поступак одлучивања о потреби процене утицаја на животну средину пројекта уклањања постојеће бензинске станице БС „ТОПЛИЧИН ВЕНАЦ” у улици Топличин венац бб, на подручју градске општине Стари град у Београду.

У спроведеном поступку донето је решење да за предметни пројекат није потребна израда студије о процени утицаја на животну средину, узимајући у обзир расположиву документацију и податке о локацији, намени и карактеристикама пројекта, при чему је оцењено да се, уз примену важећих техничких норматива и стандарда прописаних за ову врсту активности, као и мера заштите животне средине које су утврђене донетим решењем, односно услова које су утврдили други овлашћени органи и организације - не очекују значајни утицаји на чиниоце животне средине.

Представници заинтересоване јавности могу извршити увид и изјавити жалбу на донето решење у року од 15 дана од дана објављивања овог обавештења. Жалба се изјављује Министарству енергетике, развоја и заштите животне средине, а подноси се преко првостепеног органа.

Обавештење се објављује на основу члана 29. став 1. Закона о процени утицаја на животну средину („Службени гласник Републике Србије”, број 135/04 и 36/09).