понедељак, 4. новембар 2013.

Уређена јавна површина испред Месне заједнице „Барич”

Удружење грађана „Зелени Обреновац” уредило је јавну површину испред Месне заједнице „Барич”, чиме је реализован један од овогодишњих пројеката који је финансијски помогао Секретаријат за заштиту животне средине. Градски секретар за заштиту животне средине Горан Триван рекао је да је одлука да се девастирана површина у било којем делу Београда уреди за сваку је похвалу.

– Врло је важно да се овакве активности подрже јер је то најбољи начин да се развија еколошка свест. Упорност нас не сме напуштати у овом често „донкихотовском” послу, али нас то не сме обесхрабрити. Без обзира на то колико овај кутак био мали, он има свој значај јер овакве ствари Србију из године у годину чине лепшом – рекао је Триван. 

Он је подсетио да је за протекле четири године остварена сарадња са стотинама организација и удружења.

Марко Перишић, председник удружења, истакао је да ова јавна површина пре уређења није имала намену, тачније ту су одлагани шут и отпад, а део је служио и као нелегално паркиралиште. У близини се налази основна школа, па је мотив био и безбедност деце, али и повећање еколошке свести.

Ова зелена површина позитивно утиче на општи имиџ општине, али оно што забрињава јесте да је десетак садница исте ноћи ишчупано и однето. Удружење ће због тога морати да поднесе пријаву против непознатог починиоца. Остаје зато њихов апел да се грађани не понашају вандалски када неко ради нешто добро за друштво.