четвртак, 14. новембар 2013.

Дан отворених врата сутра у погону за рециклажу на Ади Хуји

Јавно комунално предузеће „Градска чистоћа” организује сутра од 10 до 15 часова Дан отворених врата на погону „Отпад” на Ади Хуји у Вишњичкој бб. Циљ акције је да се суграђанима, првенствено најмлађима, омогући да виде и из прве руке сазнају на који начин се обрађује рециклабилни отпад који се одлаже у оквиру акције ,,Еко-кеса – за чистији град”.

Заинтересовани суграђани моћи ће да уђу у сам погон и посматрају на који начин покретне траке аутоматски разврставају рециклабилни ПЕТ, МЕТ, тетрапак и АЛУ отпад и како се на крају процеса смеће балира и припрема за последњу фазу, саму рециклажу. Такође, запослени у погону ће се трудити да посетиоцима буду на услузи и објасне специфичности и појединости свог посла.

„Чистоћа” је током ове године по узору на веће европске градове посветила велику пажњу рециклажи и очувању животне средине. Едукативна представа „Прљаво или чисто – није исто” одиграна је у неколико десетина основних школа у Београду, а акција ,,Еко-кеса – за чистији град”, у оквиру које се за учешће до сада пријавило 18.000 домаћинстава, проширена је на десет београдских општина. То су само неки од примера позитивне сарадње „Чистоће” и суграђана која ће бити настављена и у 2014. години.