петак, 22. новембар 2013.

Од данас нова траса линије 602

Након завршетка радова на поправци коловоза у Сурчинској улици, аутобуске линије 71, 72, 601, 604 и 610 враћају се на стару трасу кроз ову улицу, а од данас, на захтев општина Нови Београд и Сурчин, као и представника група грађана, Дирекција за јавни превоз је променила трасу аутобуске линије јавног градског превоза 602 (Нови Београд /Блок 45/ – СРЦ „Сурчин”), чиме би се након привременог режима услед извођења радова у Сурчинској улици јавни градски превоз и званично увео у Виноградску улицу, као и у делу Нехруове, од Војвођанске до Јурија Гагарина

У новом режиму саобраћаја, возила са наведене линије ће се уместо Војвођанском у Сурчину и Сурчинским путем кретати од центра Сурчина кроз Виноградску улицу до кружног тока на Новом Београду, затим даље Војвођанском до Нехруове, где ће скретати десно и кроз Нехруову пролазити поред пијаце и дома здравља до терминуса „Блок 44”. На овај начин деци из Виноградске улице биће омогућена веза са две основне школе у зони раскрснице Војвођанска–Нехруова.

Од наведеног терминуса у Блоку 44 возила ће у смеру ка терминусу „СРЦ Сурчин” саобраћати следећом трасом: Блок 44 – Нехруова – Војвођанска – Виноградска – Трг Зорана Ђинђића – Војвођанска у Сурчину – Браће Николић – Природна – СРЦ „Сурчин” односно у супротном смеру ка терминусу „Блок 44”: СРЦ „Сурчин” – Природна – Браће Николић – Војвођанска у Сурчину – Трг Зорана Ђинђића – Виноградска – Војвођанска – Нехруова – Блок 44.

На новом делу трасе линије 602 кроз Виноградску улицу функционисаће 21 ново стајлиште ЈГП-а, као и једно ново у Нехруовој улици, код ОШ „Јован Стерија Поповић”, у смеру ка Блоку 44. На осталом делу трасе возила ће користити постојећа стајалишта ЈГП-а.

На линији ЈГП-а 602 радиће радним данима три возила са временом обрта од 70 минута и интервалом од 23, 24 минута; суботом, недељом и празником два возила у интервалу од 35 минута.