петак, 27. децембар 2013.

Одржана 18. седница Привременог органа

Привремени орган града Београда одржао је 18. седницу, на којој је обавезао представника Скупштине града Петра Стојановића да на 13. ванредној седници Скупштине акционара Пољопривредне корпорације „Београд” а.д. у реструктурирању гласа за Одлуку о стављању ван снаге одлуке број 4759 од 24. маја 2013. године о исплати награда запосленима, менаџменту и члановима органа управљања.  Одлуку да свог представника у скупштини акционара ПКБ „Београд” обавеже да гласа за укидање бонуса Привремени орган града донео је на основу анализе надлежних секретаријата за финансије и пољопривреду, који су утврдили да је одлука о исплати бонуса, донета на предлог бившег градоначелника Драгана Ђиласа, незаконита.

На седници је одлучено и да се продужи важење Одлуке о утврђивању категорије корисника који плаћају субвенционисану цену комуналних услуга до 1. априла 2014, до када се очекује да после избора буде конституисана нова  Скупштина града Београда. Одлуку о субвенционисаном плаћању цена комуналних услуга користи око 60 хиљада грађана Београда.  

Привремени орган града Београда разрешио је Милана Софронића са функције в.д. директора ЈКП Градско саобраћајно „Београд”, а за новог в.д. директора именовао Драгомира Спасића на шест месеци. Драгомир Спасић је радну каријеру започео у ЈКП Градско саобраћајно „Београд”, наставио је у Секретаријату за саобраћај града Београда, да би у ЈКП „Београд-пут” годинама обављао одговорне дужности попут техничког директора и саветника генералног директора.

Разрешен је и вршилац дужности директора Апотеке „Београд” Драгана Симић, којој је мандат истекао 22. септембра 2013. године. За вршиоца дужности директора Апотеке „Београд” именована је фармацеут Јасминка Бјелетић, на период од шест месеци. Јасминка Бјелетић је од 2007. до 2011. године обављала функцију заменика директора ове установе. Привремени орган града Београда дао је сагласност начелнику Градске управе на разрешење секретара за културу Катарине Живановић и постављење Владана Вукосављевића на ову дужност. 

Такође, дата је сагласност и на разрешење директора Агенције за јавне набавке Весне Милојковић и именовање Сандре Дамчевић за директора ове агенције, као и именовање Бранисава Ракића, који је до прошле недеље обављао дужност директора Управе за цене, за заменика директора Службе за интерну ревизију.

На седници су  извршена именовања и разрешења у управним одборима  СРЦ „Ташмајдан” и Апотеке „Београд”.

Привремени орган града Београда усвојио је закључак о утврђивању масе средстава за бруто зараде у јавним комуналним предузећима за децембар 2013. године.