среда, 5. фебруар 2014.

Конкурс за пријаву пројеката у култури који се финансирају и суфинансирају из буџета града Београда у 2014. години

Град Београд – Секретаријат за културу

На основу члана 76. Закона о култури („Службени гласник РС”, број 72/09), члана 64. Одлуке о Градској управи града Београда („Службени лист града Београда”, бр. 51/08, 61/09, 6/10, 23/10, 32/10 и 42/12) и у складу са Правилима о условима, поступку и критеријумима за избор пројеката у култури који се финансирају и суфинансирају из буџета града Београда VI-02 број 110-2/14 од 4. јануара 2014. године

ГРАДСКА УПРАВА ГРАДА БЕОГРАДА
Секретаријат за културу
Београд, Краљице Марије 1

расписује

КОНКУРС
ЗА ПРИЈАВУ ПРОЈЕКАТА У КУЛТУРИ КОЈИ СЕ ФИНАНСИРАЈУ И СУФИНАНСИРАЈУ ИЗ БУЏЕТА ГРАДА БЕОГРАДА У 2014. ГОДИНИ

Предмет конкурса су пројекти у култури, за области:
– библиотечко-информациону,
– културно-образовну,
– заштиту културних добара,
– музичко стваралаштво,
– аматерско стваралаштво,
– сценско стваралаштво,
– визуелне уметности,
– кинематографију и аудио-визуелно стваралаштво.

Право подношења пријаве на конкурс имају установе културе чији оснивач није град Београд, удружења у култури, уметници, као и други субјекти у култури.

Подносилац пријаве који нема статус правног лица у пријави доставља податке о правном лицу, са седиштем на територији града Београда, преко кога се пројекат реализује.

Пријаве се подносе на прописаном обрасцу, који се може преузети са ове интернет-стране (на дну).
Услови, поступак и критеријуми за избор пројеката прописани су Правилима о условима, поступку и критеријумима за избор пројеката у култури који се финансирају и суфинансирају из буџета града Београда, која се могу преузети са ове интернет-стране (на дну).

Пријава садржи податке о подносиоцу пријаве, области на коју се пројекат односи, статусу подносиоца пријаве, податке о пројекту и финансијске показатеље.

Рок за подношење пријава je 30 дана од дана објављивања у дневном јавном гласилу које излази за територију града Београда – пријаве се могу предати закључно са 7. мартом 2014. године.

Пројекат који је предмет пријаве доставља се у пет примерака (по могућству и у електронском облику) на адресу: Градска управа града Београда – Секретаријат за културу, Београд, Улица краљице Марије бр. 1.

Неће се разматрати пријаве подносилаца које нису достављене у року за подношење пријава, као и пријаве подносилаца који нису испунили обавезе из уговора закључених са Секретаријатом за културу, из претходних година.

Конкурс се не односи на пројекте у области издаваштва и филмске продукције.

Комисије ће завршити са радом у року од 60 дана од дана закључења конкурса, а резултати конкурса биће проглашени у складу са актима града Београда који регулишу буџет града за 2014. годину.

Резултати конкурса биће објављени на званичној интернет-страни града Београда.