недеља, 23. фебруар 2014.

Мали: Наставићемо да разговарамо с грађанима и решавамо проблеме

Председник Привременог органа града Београда Синиша Мали и министар енергетике, развоја и заштите животне средине Зорана Михајловић други пут овог месеца примили су грађане, који су могли да им изнесу своје проблеме, поставе питања и дају сугестије. Према речима Синише Малог, оваква пракса наставиће се и убудуће јер је веома значајно да се с грађанима разговара, а њихови проблеми реше.

– Грађанима значи да се њихови проблеми чују, те да се и нађе начин да се они реше. Управо због тога смо и ту. Подсетићу да смо пре петнаестак дана, на првом оваквом састанку, разговарали са житељима насеља Радиофар, којима је најближа аутобуска станица била удаљена око два километра. Због тога је успостављења нова линија јавног градског превоза 613 која сада опслужује то насеље и саобраћа до Новог Београда. Сада не само да хиљаду и по људи има начин да дође до града, него и шездесетак студената и ђака може да дође до својих школа и факултета. То је само један од примера како овакви разговори могу да имају резултата и зато ћемо с таквом праксом и наставити – рекао је Мали.

Он је додао да је обавеза града да одговара на потребе грађана и да им решава свакодневне проблеме. Зорана Михајловић је нагласила да је овакав вид контакта пракса у министартсву и да је до сада реализована седамнаест пута.

– Проблеми се тичу углавном комуналних послова, електричне енергије, животне средине, легализације. Важно је то што је неколико ствари које су дефинисане као важни проблеми приликом претходног сусрета са грађанима, град решио – рекла је Зорана Михајловић.

С грађанима су разговарали и секретари и заменици Градске управе о питањима из области комуналних послова, урбанизма, саобраћаја, образовања и дечје заштите, здравства, легализације, спорта, јавног превоза, као и помоћници министра и директори више комуналних градских предузећа.