уторак, 4. март 2014.

Линија 405Л на захтев грађана продужена три километра

Траса линије 405Л, на захтев грађана, данас је продужена и саобраћа од окретнице Глумчево брдо до нове окретнице Караула, изјавио је за Беоинфо секретар за саобраћај Душан Рафаиловић.

– Продужењем ове линије више за више од 1.500 грађана општине Барајево омогућили смо везу са градом и  тако њихов живот учинили лакшим. Линија је продужена за три километра, што на месечном нивоу град кошта око 120.000 динара. Ово продужење линије реализовано је на захтев грађана у врло кратком року. Одговорна власт води рачуна о потребама својих грађана, како оних који живе у центру тако и оних који живе у рубним подручјима града – рекао је Рафаиловић.

Линија 405Л имаће следећу трасу: Глумчево брдо – Ненадовац – Караула – Глумчево брдо. Возила ће од стајалишта „Табориште” саобраћати Улицом Миодрага Вуковића до раскрснице са Путем за Караулу, где ће променити смер  и затим саобраћати у супротном смеру ка терминусу „Глумчево брдо”.

Возила са линије 405Л саобраћаће трасом Глумчево брдо – Глумчево брдо (Драженовац) – Липовички пут – Бранислава Јовановића – Ненадовац – Бранислава Јовановића – Драженовац – Миодрага Вуковића – раскрсница за Караулу – Миодрага Вуковића – Пут за Глумчево брдо (Драженовац) – Глумчево брдо. Возило ће користити постојећи терминус „Глумчево брдо” (окретница линија 405 и 405Л).

На продуженом делу трасе успостављају се стајалишта „Табориште” у смеру ка Глумчевом брду, стајалишта „Миодрага Вуковића” и „Средњи крај” у оба смера и стајалиште „Караула” у зони раскрснице Улице Миодрага Вуковића и Пута за Караулу, где ће возила мењати смер.

На линији ће радним данима саобраћати једно минибус возило у интервалу од 30 минута. Суботом ће саобраћати једно минибус возило у интервалу од 40 минута, а недељом једно минибус возило на 50 минута.