четвртак, 13. март 2014.

Наставља се акција рашчишћавања „дивљих” депонија

Екипе ЈКП „Градска чистоћа” данас су започеле санирање нелегалних сметлишта из Пиносаве, Кумодрашке и Мокролушке улице. За ту потребу ангажовано је 12 комуналних радника, шест транспортних возила и две грађевинске машине.

ЈКП „Градска чистоћа” је у претходних неколико дана санирало више „дивљих” депонија и то са локација у Владимира Поповића, преко пута хотела „Crowne Plaza”, Маршала Тита у Сурчину, угао Улице породице Трајковић и Булевара ослобођења, у Беранској, Земљорадничкој, Мите Ценић и из пролаза Лимске и Борисављевића. Са тих осам локација однето је укупно 430 кубика разног комуналног отпада.

„Дивље” депоније не само што шаљу ружну слику о нашем граду него и представљају потенцијалну опасност по здравље суграђана. Не постоје градске општине које су најугроженије, јер „дивљих” депонија, нажалост, има у свим деловима града и на свим локацијама представљају озбиљан проблем.

Акцијом санирања великог броја „дивљих” депонија из „Градске чистоће” желе поново да скрену пажњу суграђана да отпад не треба да бацају тамо где му није место. Да уместо на зелене површине на прилазним путевима Београду, смеће из својих возила избаце у први контејнер, да шут не остављају поред контејнера и на јавне или приватне површине, већ да се јаве „Градској чистоћи”, која ће тај шут депоновати на начин који је прописан и који не угрожава животну средину.

„Чистоћа” подсећа да је „Винча” једина јавна депонија у Београду, а да Београд припада свима нама, и да га само заједно можемо учинити здравијим, чистијим и лепшим местом за живот.