понедељак, 28. април 2014.

Смањена помоћ породиљама због ограничених средстава у буџету града

Упркос тешкој финансијској ситуацији у градском буџету, град Београд ће наставити да помаже запосленим и незапосленим породиљама, али је висина новчаних давања смањена. Како је за Беоинфо прецизирао секретар за социјалну заштиту Ненад Матић, новом одлуком о додатним облицима заштите породиља на територији града Београда запослене породиље од 25. априла добијају 10.000 динара, а незапослене 20.000 динара због ограничених средстава на консолидованом рачуну.

– Секретаријат за социјалну заштиту и стручне службе ревидирале су ранију одлуку и одредиле ове износе новчаних помоћи корисника. Право на једнократно новчано давање породиља остварује подношењем захтева, а потребан је и извод из матичне књиге рођених за дете, лична карта, извод из матичне евиденције Фонда пензијског и инвалидског осигурања, извод из матичне књиге венчаних, лична карта супруга или ванбрачног партнера, пријава пребивалишта за малолетно издржавано дете или децу, као и потврда о приходима домаћинства исплаћеним у претходна три месеца – рекао је Матић.

Према његовим речима, ова документација је неопходна због адекватнијег утврђивања социјалног статуса подносиоца захтева, равномерније и праведније расподеле ограничених средстава.