четвртак, 12. јун 2014.

Плато испред „Београђанке” – нова зелена оаза града

Градоначелник Београда Синиша Мали присуствовао је вечерас свечаном отварању Платоа Ђоке Вјештице испред Палате „Београд”, који  је оригиналним  решењем постао нова зелена оаза града.

Градоначелник је подсетио да се пре само две седмице  кренуло у преуређење платоа, чиме  је, уз ангажовање надлежних из Секретаријата за комунално-стамбене послове и Јавног комуналног предузећа „Зеленило – Београд”, ова пјацета добила нови изглед.

– Наша је жеља да овај мали трг изгледа попут тргова у неким европским градовима, посебно ако се има у виду да је посвећен Ђоки Вјештици, једном од оснивача Студија Б и човеку који је веома много учинио за наш град – истакао је градоначелник.

Он је најавио да ће се у наредних десетак дана кренути са реконструкцијом још једног малог трга код Електродистрибуције Београд, такође у Масариковој улици. Цветни трг ће, према његовим речима, бити у потпуности преуређен, такође и такозвани Парк фудбала на Аутокоманди, као и један мањи трг на Врачару.

– Жеља нам је да минималним инвестицијама преуредимо те кутке Београда у нешто лепше, атрактивније, где ће суграђани моћи се одморе од свакодневице – указао је градоначелник и подсетио да је Плато Ђоке Вјештице у потпуности реконструисан из донација. 

Градоначелник је том приликом разговарао са окупљеним грађанима који су му изнели своје утиске и сугестије у вези са преуређеним градским тргом.

Догађају су, поред градоначелника, присуствовали и његов помоћник Борко Милосавјевић, градски архитекта Милутин Фолић, секретарка за комунално-стамбене послове Нина Јандрић и директор ЈКП „Зеленило – Београд” Слободан Станојевић.

Новим решењем плато је организован као урбана пјацета којим доминира зелени зид – оригинално решење „Зеленила”, као и нови мобилијар и саднице дрвећа.