четвртак, 7. август 2014.

Конкурс за финасирање програма од јавног интереса које реализују удружења у 2014. за област борачко-инвалидске заштите на територији града Београда

Град Београд – Секретаријат за социјалну заштиту

ГРАДСКА УПРАВА ГРАДА БЕОГРАДА
Секретаријат за социјалну заштиту
Београд, 27. марта 43-45

расписује


КОНКУРС

ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ПРОГРАМА ОД ЈАВНОГ ИНТЕРЕСА КОЈЕ РЕАЛИЗУЈУ УДРУЖЕЊА У 2014. ГОДИНИ ЗА ОБЛАСТ БОРАЧКО-ИНВАЛИДСКЕ ЗАШТИТЕ НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДА БЕОГРАДА

1. Предмет оглашавања
Секретаријат за социјалну заштиту упућује позив за учешће на конкурсу заинтересованим удружењима у чије циљеве деловања спадају неговање традиција ослободилачких ратова Србије и/или побољшање положаја бораца, ветерана, инвалида и породица палих бораца да поднесу програме који ће бити финансирани из буџета града Београда за другу половину 2014. године.
Циљеви конкурса су:
1. унапређење положаја бораца, војних инвалида, цивилних инвалида рата и породица палих бораца у граду Београду психосоцијалном рехабилитацијом;
2. унапређење положаја бораца, војних инвалида, цивилних инвалида рата и породица палих бораца у граду Београду неговањем традиције ослободилчких ратова Србије.
2. Подносиоци пријава
Подносиоци програма могу бити искључиво удружења:
1. која су регистрована у Агенцији за привредне регистре;
2. у чије циљеве деловања спадају неговање традиција ослободилачких ратова Србије и/или побољшање положаја бораца, ветерана, инвалида и породица палих бораца;
3. која имају материјалне и људске ресурсе за спровођење програма;
4. која су директно одговорна за припрему и реализацију програма;
5. која доставе програм Секретаријату за социјалну заштиту, на основу овог конкурса и задатог обрасца за писање програма.
3. Подношење пријава и потребна документација
Свако удружење може пријавити највише један програм који ће реализовати у 2014. години.
– Програм се пријављује на за то предвиђеном обрасцу (образац 1).
– Предлог буџета се доставља на за то предвиђеном обрасцу (образац 2).
Пријавни формати који чине основну документацију, као и смернице за подносиоце програма доступни су на званичној интернет-страници града Београда www.beograd.rs, рубрика „Градски огласи, конкурси и тендери”.)
4. Рок и начин за подношење програма
Програми се достављају у затвореној коверти Секретаријату за социјалну заштиту, Сектору за развој: Београд, Улица 27. марта 43-45, искључиво по правилима наведеним у смерницама за подносиоце програма.

Програм се доставља на српском језику, ћирилицом, написан обавезно на персоналном рачунару и на прописаним обрасцима.
Програм се доставља поштом, препоручено, курирским путем или личном доставом. Комплетна програмска документација доставља се у једном одштампаном примерку који мора бити оверен од овлашћеног лица и у електронској форми на CD-у.

Програми се могу доставити у року од 15 дана од дана објављивања овог огласа.