уторак, 28. октобар 2014.

„Грин фест” почиње сутра

Пети међународни фестивал зелене културе „Грин фест” почиње сутра и трајаће три дана у Дому омладине Београда. Део овогодишњег фестивала су ревијални и такмичарски филмови, изложбе фотографија, зелени иновативни производи, иницијативе и технологије, креативне радионице, дебате, предавања и још много интересантних садржаја. Због ограничених капацитета расположивих сала, улаз је и ове године слободан али само за посетиоце који су се пријавили и преузели карте.

У оквиру филмског програма наћи ће се 52 такмичарска кратка и аматерска филма из 24 земље, као и осам ревијалних филмова, од којих ће чак седам бити премијерно приказани у Србији. У ревијалном делу програма биће приказани документарно-играни филмови – победници најзначајнијих светских фестивала, који обрађују неке од најважнијих проблема данашњице и који ће сигурно узбуркати емоције публике. „Грин фест” ће свечано бити отворен у среду, 29. октобра, у 20 часова премијерном пројекцијом филма „Семе живота”, а биће затворен филмом „Рат за песак” .

Организатори фестивала позивају све посетиоце да се укључе у друштвену кампању сакупљања књига за Библиотеку „Влада Аксентијевић” из Обреновца, чији је комплетан фонд књига уништен током катастрофалних поплава у мају 2014. Књиге ће моћи да се донирају на инфо-пулту „Грин феста” само током трајања фестивала.

Овогодишњи Међународни фестивал зелене културе „Грин фест” се одржава уз помоћ Министарства омладине и спорта РС, Града Београда – Секретаријата за заштиту животне средине и Секретаријата за културу и уз подршку компанија „Леново” и „Canon”, као и многобројних партнера и пријатеља.