среда, 29. октобар 2014.

Синиша Мали сусрео се са градоначелником Лондона

Градоначелник Београда Синиша Мали сусрео се данас, током последњег дана своје посете Великој Британији, са градоначелником Лондона Борисом Џонсоном.

На састанку, на којем су присуствовали и премијер Александар Вучић и министар финансија Душан Вујовић, разговарало се о пријатељским односима Београда и Лондона, о могућности презентације српске престонице у Великој Британији и привлачењу британских туриста.

Градоначелник Синиша Мали представио је инвестициони план и инфраструктурне пројекте, као што су „Београд на води”, пројекат унапређења јавног транспорта и друге. Мали је позвао Бориса Џонсона да посети Београд, што је градоначелник Лондона и прихватио.

Теме разговора биле су и стране инвестиције, као и могућност организовања великих спортских догађаја по угледу на Олимпијаду 2012. године у Лондону.

Пре сусрета са Џонсоном, градоначелник Мали је данас на Економском форуму представио пројекат „Београд на води” и конкретне развојне инфраструктурне пројекте који ће се реализовати током следећег инвестиционог циклуса. Како је за реализацију ових пројеката потребна подршка инвеститора, Мали је нагласио да је од кључног значаја структурирање јавно-приватног партнерства. Овај модел допринеће изградњи подземних гаража, уређењу депоније Винча, унапређењу у области енергетске ефикасности, обнове и прошериња водоводне и канализационе мреже у Београду и других потенцијалних великих инфраструктурних пројеката.