четвртак, 6. новембар 2014.

Синиша Мали: Град наставља са обновом паркова

Градоначелник Београда Синиша Мали отворио je данас обновљени Парк јапанско-српског пријатељства, који се налази на Миљаковцу.

– Град Београд је обновио велики број паркова, зелених површина и игралишта за децу, а ово је још један парк који је ЈКП „Зеленило – Београд” у потпуности уредило. Нове стазе, клупе, али највише осмех на лицима деце највећи су поклон не само за грађане општине Раковица него и за све оне који ће парк користити наредних година. У наредних десетак дана отворићемо и Девојачки парк са спомеником цару Николају Другом Романову, а до краја године обновићемо још неколико паркића у Београду. Ипак, највећи посао очекује нас следеће године када је планирано да на десетине паркова у Београду буде у потпуности обновљено, како би малишани имали где да се играју, а остали грађани место где могу да проводе слободно време – рекао је градоначелник Синиша Мали и нагласио да град од те политике неће одустати.

Председник општине Раковица Владан Коцић навео је овом приликом да је обнављање Миљаковачког парка пример одличне сарадње градске општине, комуналног предузећа и Града Београда.

У парку су обновљене пешачке стазе, ивичњаци, степениште и зелене површине. Постављено је 25 нових клупа и нове ђубријере, а на степеништима рукохвати. Бетонске стазе су покривене новим асфалтом. 

Парк је изграђен на иницијативу некадашњег јапанског дипломате и великог пријатеља Србије Кеисуке Оба и представља симбол пријатељства два народа.

Догађају су присуствовали  и градска секретарка за комуналне и стамбене послове Нина Јандрић, као и директор ЈКП „Зеленило – Београд” Слободан Станојевић.