петак, 7. новембар 2014.

Уручена уверења корисницима пројекта „Ко, ако не ја?”

У просторијама предузећа за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом „Космос” д.о.о. незапосленим особама са инвалидитетом данас су уручена уверења. Члан Градског већа Драгомир Петронијевић, у друштву глумца Светислава Гонцића, уручуо их је особама које су као директни корисници пројекта „Ко, ако не ја?!” успешно прошли основну информатичку обуку и обуку за пакере.

Драгомир Петронијевић је истакао да је Град Београд јако поносан на људе из предузећа „Космос” д.о.о, али и на све дивне људе који су учествовали у пројекту „Ко ако не ја?”.

– Град Београд ће наставити да ради на увођењу система са јасно дефинисаним правилима. Кроз тај систем и уз помоћ партнера као што су НИС а.д. и друге друштвено одговорне компаније, гледаћемо да имплементирамо помоћ довођењем стручњака. Такође, едукације после којих се види резултат и сврха Град Београд ће наставити да подржава и у будућности – изјавио је Петронијевић.

Светислав Гонцић је истакао да је јако поносан што је од Града Београда и НИС-а позван да учествује у овом пројекту као један од чланова комисије. Комисија је према његовим речима имала више од 650 радова из различитих области.

– У оквиру овог пројекта, тридесет људи је добило шансу да се укључи у рад и на тај начин побољша квалитет свог живота, док је њих десетак већ нашло своје радно место – навео је Гонцић.

Емин Голубовић, генерални директор „Космос” д.о.о, нагласио је да је овај пројекат само почетна фаза нечега што је Град Београд препознао заједно са својим партнерима, друштвено одговорним компанијама. Он је истакао да је предузеће „Космос” добило шансу да овај пројекат одржи у два смера. Прво да подрже кориснике пројекта да раде и да њихов социјални статус буде бољи, а друго је да ће ово предузеће проширити своје капацитете и на тај начин моћи да помогне и другим корисницима обуке при запошљавању.

Носилац пројекта је Удружење за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом Републике Србије, а пројекат је подржан од компаније НИС а.д. и Градске управе града Београда, са партнером у реализацији пројекта, предузећем за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом „Космос” д.о.о. из Београда.