недеља, 23. новембар 2014.

„Трофеј Београда 2014” у шаху од 24. новембра до 2. децембра

Под покровитељством Секретаријата за спорт и омладину, Шаховски савез Београда организује „Трофеј Београда 2014” у шаху који ће се одржати од 24. новембра (отварање у 16.30 часова) до 2. децембра у Хотелу „Балашевић” у Раковици. Учествоваће око 300 такмичара, речено је на данашњој конференцији за новинаре одржаној у згради Градске управе у Улици 27. марта.

На такмичењу ће учествовати све категорије шахиста из преко 50 клубова из Србије, а поред домаћих, учествоваће и шахисти из Грчке, Италије, Турске, Црне Горе, Бугарске, Румуније, Аустрије, Руске Федерације, Молдавије, Хрватске, БиХ, Словеније и Македоније.

У раду конференције учествовали су директор Шаховског савеза Београда Драган Котевски, председник Шаховског савеза Београда Миодраг Ракић, велемајстори Бошко Абрамовић и Горан Чабрило, као и Драган Ћирић из Секретаријата за спорт и омладину. Истакнуто је да у Београду има мало врхунских догађаја везаних за шах, а са добрим пласманом на „Трофеју Београда” такмичари ће добити и бољи рејтинг. Надају се и да ће Хотел „Балашевић” постати место промовисања овог спорта.