петак, 13. фебруар 2015.

Оглас за прикупљање писаних понуда за давање у закуп пољопривредног земљишта у државној својини на територији града Београда

Град Београд – Секретаријат за привреду

На основу члана 64. став 3. Закона о пољопривредном земљишту („Службени гласник РС”, бр. 62/06, 69/08 и 41/09), члана 52. став 1. тачка 2. Статута града Београда („Службени лист града Београда”, бр. 39/08, 6/10 и 23/13) и члана 1. Одлуке о одређивању надлежног органа за спровођење поступка давања у закуп пољопривредног земљишта у државној својини („Службени лист града Београда”, број 23/09), градоначелник града Београда је дана 11. фебруара 2015. године, донео Одлуку о расписивању јавног огласа за давање у закуп пољопривредног земљишта у државној својини на територији града Београда број 3-1151/15-Г и расписао Оглас за прикупљање писаних понуда за давање у закуп пољопривредног земљишта у државној својини на територији града Београда.

ГРАДСКА УПРАВА ГРАДА БЕОГРАДА
Секретаријат за привреду
Београд, Краљице Марије 1

објављује


ОБАВЕШТЕЊЕ

О РАСПИСИВАЊУ ОГЛАСА ЗА ПРИКУПЉАЊЕ ПИСАНИХ ПОНУДА ЗА ДАВАЊЕ У ЗАКУП ПОЉОПРИВРЕДНОГ ЗЕМЉИШТА У ДРЖАВНОЈ СВОЈИНИ НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДА БЕОГРАДА

I
Предмет јавног надметања

1. Расписује се оглас за прикупљање писаних понуда за давање у закуп пољопривредног земљишта у државној својини на територији града Београда на период од једне године, у укупној површини 2.905,9773 хектара у 2.691 јавном надметању, које се налази на подручју градских општина Барајево, Вождовац, Гроцка, Лазаревац, Младеновац, Нови Београд, Палилула, Раковица, Сопот и Чукарица, а које је обухваћено Годишњим програмом заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта на територији града Београда за 2014. годину.

2. Увид у документацију: графички преглед катастарских парцела по катастарским општинама и списак парцела по формираним јавним надметањима (комплексима) које су предмет издавања у закуп може се извршити у Секретаријату за привреду Градске управе града Београда, Београд, Краљице Марије број 1, XVII спрат, у канцеларији бр. 1710 сваког радног дана од 9 до 15 часова. Контак особа је Драгана Степановић, телефон: 011/7157-341.

3. Земљиште из овог огласа даје се у виђеном стању и закупац се не може позивати на његове физичке недостатке.

4. О терминима за обилазак земљишта које се даје у закуп заинтересовани понуђачи се могу информисати на сајту града Београда www.beograd.rs, у одељку Градски конкурси, огласи и тендери – Оглас за прикупљање писаних понуда за давање у закуп пољопривредног земљишта у државној својини на територији града Београда или у просторијама Секретаријата за привреду Градске управе града Београда, Београд, Краљице Марије број 1, XVII спрат, у канцеларији бр. 1710 од 9 до 15 часова. Додатне информације могу се добити на следеће бројеве телефона: 011/7157-389, 011/7157-391, 011/7157-396 и 011/7157-830.

Заинтересовани понуђачи за обилазак земљишта дужни су да се пријаве дан раније у Секретаријату за привреду Градске управе града Београда, Београд, Краљице Марије број 1, XVII спрат, у канцеларији бр. 1710 од 9 до 15 часова.

5. Уколико након расписивања огласа за јавно надметање за закуп пољопривредног земљишта у државној својини дође до промена површине из огласа по било ком законском основу, даљи поступак давања пољопривредног земљишта у закуп ће се спровести само за тако утврђену површину земљишта.

6. Све трошкове који настану по основу закупа пољопривредног земљишта у државној својини сносиће лице које добије то земљиште у закуп.

7. Земљиште из овог oгласа даје се у закуп искључиво за пољопривредну производњу и не може се користити у друге сврхе.

8. Земљиште из овог огласа не може се давати у подзакуп.

II
Услови за пријављивање на јавно надметање

1. Право учешћа на јавном надметању за давање у закуп пољопривредног земљишта у државној својини има:
– правно и физичко лице које је уписано у Регистар пољопривредних газдинстава и има активан статус.

2. Испуњеност услова за пријављивање на јавно надметање понуђач доказује следећом докуменатацијом:
– фотокопијом личне карте или очитаном личном картом за личне карте са чипом за физичка лица, односно, фотокопијом извода из привредног регистра (не старијег од шест месеци до дана објављивања огласа) за правна лица;
– фотокопијом потврде о активном статусу у Регистру пољопривредних газдинстава из текуће године.

3. Понуђачи су дужни да пре почетка јавног надметања доставе оригинале докумената из тачке 2. овог одељка на увид Комисији за спровођење поступка јавног надметања. Најповољнији понуђач је дужан да након закључења записника са јавног надметања, преда оригинале докумената из тачке 2. овог одељка Комисији за спровођење поступка јавног надметања.

4. Понуђачи који уз пријаву доставе оригинал или оверену фотокопију документације из тачке 2. овог одељака не морају да присуствују јавном надметању.

5. Овлашћени представник понуђача дужан је да достави оверено пуномоћје од стране надлежног органа Комисији за спровођење поступка јавног надметања пре почетка јавног надметања.Овлашћени представник може заступати само једног понуђача на јавном надметању.

6. Понуђачи су дужни да заједно са пријавом за јавно надметање доставе доказ о уплати депозита у тачном динарском износу наведеном у табели из тачке I овог огласа, за свако јавно надметање појединачно, на рачун

ГРАД БЕОГРАД – ДЕПОЗИТ
број: 840-604804-04
са позивом на број одобрења по моделу 97-76700082512110001421

7. Свим понуђачима, осим најповољнијем, уплаћени депозит ће се вратити након јавног надметања. Најповољнијем понуђачу депозит ће бити урачунат у годишњу закупнину. У случају да најповољнији понуђач одустане од своје понуде, депозит се не враћа. Депозит се не враћа ни понуђачу који је одлуком Комисије за спровођење поступка јавног надметања удаљен са јавног надметања због нaрушaвaња рeда и дисциплине.

8. Уколико понуђена цена прелази двоструки износ почетне цене, потребно је да најповољнији понуђач, након отварања понуда, у току надметања, допуни депозит до 50% понуђене цене.

9. Јавнo надметање ће се одржати уколико буде благовремено достављена најмање једна пријава.

10. Право учешћа у јавном надметању за давање у закуп пољопривредног земљишта у државној својини у првом и другом кругу немају правна и физичка лица која нису испунила све обавезе из ранијих или текућих уговора о закупу пољопривредног земљишта у државној својини, као и она која су извршила ометање поседа пољопривредног земљишта или која су нарушавала несметано одвијање било ког дела поступка јавног надметања приликом давања пољопривредног земљишта у државној својини у закуп.

III
Документација за пријављивање на јавно надметање

• формулар за пријављивање (попуњен у целости и потписан)
• доказ о уплати депозита
• лична карта за физичка лица, односно, извод из привредног регистра (не старији од шест месеци до дана објављивања огласа) за правна лица
• потврда о активном статусу у Регистру пољопривредних газдинстава из текуће године

Формулар пријаве и адресиране коверте односно штампане налепнице са адресом Градске управе града Београда, могу се преузети сваког радног дана од 9 до 15 часова, у просторијама Секретаријата за привреду Градске управе града Београда, Београд, Kраљице Марије 1, XVII спрат, канцеларија 1710. Потребно је да се понуђач благовремено упозна са садржајем формулара пријаве.
Пријава на оглас се подноси у запечаћеној коверти на којој мора да пише:
на предњој страни
• адреса:
Секретаријат за привреду Градске управе града Београда, Београд, Краљице Марије број 1, XVII спрат, Комисији за спровођење поступка јавног надметања за давање у закуп пољопривредног земљишта у државној својини на територији града Београда
• уписати назнаку – ПОНУДА – НЕ ОТВАРАТИ
• број јавног надметања ____ (навести градску општину и КО)

на задњој страни:
•  име и презиме/назив и адреса понуђача

Заједно са пријавом на оглас доставља се наведена документација.

IV
Рок за подношење пријаве

Рок за подношење документације за пријављивање је до 27. фебруара 2015. до 15 сати. Благовременим ће се сматрати све пријаве које стигну у писарницу Градске управе града Београда, Београд, Краљице Марије број 1 до наведеног рока, без обзира на начин достављања.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати.

V
Јавно надметање

Јавно надметање за давање у закуп земљишта из тачке I. овог огласа одржаће се у згради Градске управе града Београда, Трг Николе Пашића 6, и то:

1. за градску општину Барајево дана 02. 03. 2015. године с почетком у 10 часова;
2. за градску општину Вождовац дана 03. 03. 2015. године с почетком у 10 часова;
3. за градску општину Гроцка дана 04. 03. 2015. године с почетком у 10 часова;
4. за градску општину Лазаревац дана 05. 03. 2015. године с почетком у 10 часова;
5. за градску општину Младеновац дана 06. 03. 2015. године с почетком у 10 часова;
6. за градску општину Нови Београд дана 09. 03. 2015. године с почетком у 10 часова;
7. за градску општину Палилула дана 10. 03. 2015. године с почетком у 10 часова;
8. за градску општину Раковица дана 11. 03. 2015. године с почетком у 12 часова;
9. за градску општину Сопот дана 12. 03. 2015. године с почетком у 10 часова и
10. за градску општину Чукарица дана 13. 03. 2015. године с почетком у 10 часова.

VI
Плаћање закупнине

Закупнина ће бити прерачуната у евре по средњем курсу Народне банке Србије на дан јавног надметања.
Закупнина се плаћа унапред у динарској противвредности по средњем курсу Народне банке Србије на дан уплате.

VII
Средства обезбеђења плаћања

Најповољнији понуђач је у обавези да у року од 10 дана од правоснажности одлуке достави доказ о уплати закупнине у износу утврђеном правоснажном одлуком о давању у закуп пољопривредног земљишта у државној својини, умањеном за износ уплаћеног депозита, које ће доставити Министарству пољопривреде и заштите животне средине преко Градске управе града Београда.

Овa одлукa објављује се на огласној табли Градске управе града Београда, огласним таблама градских општина и на сајту града Београда, с тим што ће се рок за подношење пријава рачунати од дана објављивања обавештења о расписивању огласа за прикупљање писаних понуда за давање у закуп пољопривредног земљишта у државној својини на територији града Београда у дневнoм листу „Вечерње новости”.