уторак, 17. март 2015.

Отворен вртић у Стублинама и фискултурна сала у Првој обреновачкој основној школи

Градоначелник Београда Синиша Мали и премијер Србије Александар Вучић присуствовали су данас свечаном отварању фискултурне сале у Првој обреновачкој основној школи и отварању вртића „Звончица” у насељу Стублине.

Синиша Мали је овом приликом нагласио да су деца у Обреновцу данас добила два велика и веома важна објекта. Један је вртић „Звончица” у Стублинама, а други фискултурна сала у Првој обреновачкој основној школи.

– Отварање ова два објекта није везано за процес обнове Обреновца, већ се ради о потпуно новим инвестицијама у ову општину. Неколико пута смо председник општине Обреновац и ја разговарали о томе како да овај град направимо бољим местом за живот и осим ове две инвестиције, пре неколико недеља почели смо да градимо нови Центар за социјални рад у Обреновцу – рекао је градоначелник.

Он је нагласио да ће Град Београд и у будућности наставити са инвестирањем у Обреновац.

– Посебно ми је драго што је вртић у Стублинама један од најмодернијих у Београду, јер  користи геотермалне воде и сигуран сам да ће овај објекат бити сјајно место како за децу тако и за васпитаче који овде раде. У граду Београду ове године планирамо отварање пет вртића у којима ће место наћи око хиљаду малишана. Са новом иницијативом да од септембра укључимо и приватне вртиће, још 1.000 до 1.500 малишана ће наћи место у вртићу. Тиме ћемо број недостајућих места преполовити током ове године и тако доћи на корак до циља да у следеће три године неће бити ниједног малишана који ће чекати да буде уписан у вртић – рекао је Синиша Мали.

Премијер Александар Вучић је истакао да је ово обданиште настало на иницијативу 572 мајке како из Стублина тако и из села Бровић, Уба и околине, а има и интересовања за долазак деце из самог Обреновца.

– Данас, не само да нисте могли да видите трагове поплава у Обреновцу, већ сте могли да видите много нових зграда. Овде видите ведре и расположене људе који су поносни што су Стублине добиле један овакав објекат. Срећан сам што смо успели да покажемо да имамо и знање и енергије да славимо и боримо се за бољи живот наше деце. Прва обреновачка основна школа после 191 године добила је нову фискултурну салу и сада располаже перфектним условима за бављење спортом. Видео сам једну нову енергију и срећан сам што су напори општине, града и Владе Србије дали резултат. Свиме овим показујемо да живот побеђује и да нико не може да му стане на пут – закључио је премијер.

Прва обреновачка основна школа стара је 191 годину, била је без фискултурне сале, у коју је уложено 92,5 милиона динара, а поред сале израђене су и свлачионице са тушевима. Иградња вртића у Стублинама почела је 2012. године, има 1.700 квадрата, прима 200 деце, а у њега је уложено 300 милиона динара.

Догађају су присуствовали градски менаџер Горан Весић, помоћница градоначелника Ирена Вујовић, чланица Градског већа Тања Поповић, секретарка за образовање и дечју заштиту Снежана Ђурић, њен заменик Игор Раичевић, директор Агенције за инвестиције Лука Петровић, министар за омладину и спорт Вања Удовичић, директор Рударског басена „Колубара” Милорад Грчић и председник општине Обреновац Мирослав Чучковић.