петак, 27. март 2015.

Весић: На реконструисаном Цветном тргу биће постављена позоришна алеја

Градски менаџер Горан Весић најавио је данас, поводом Светског дана позоришта,  да ће на реконструисаном Цветном тргу бити постављена мала позоришна алеја у оквиру које ће се налазити бисте наших истакнутих глумаца, као и сцене из култних представа.

– Предвиђено је да се алеја налази у доњем делу Цветног трга, с обзиром на то да је тај простор сада неуређен. Локација је примерена, будући да се налази у центру града и преко пута Југословеснког драмског позоришта и Студентског културуног центра. Мислим да то може да буде нови кутак у Београду, где ће грађани имати прилику да се подсете на људе који су дали свој допринос развоју глуме у Београду и Србији – истакао је Весић и додао да се нада да би реконструкција Цветног трга могла да буде завршена у току ове године. 

Он је у Атељеу 212, где је промовисана серија поштанских марака са ликовима неколико познатих редитеља, истакао да је Светски дан позоришта леп повод да се подсетимо живота и рада Јована Ристића Рице, Радивоја Лоле Ђукића, Мирослава Беловића, Александра Ђорђевића, Огњенке Милићевић, Славољуба Стефановића – Равасија, Саве Мрмка и Љубомира Муција Рашкића.

– У разговору са председником Удружења драмских уметника Војом Брајовићем сложили  смо се да је позоришним уметницима потребно обезбедити  боље услове за рад, а заслужним позорнишним уметницима, који нису више међу нама, одати почаст именовањем улица или установа културе по њиховом имену – истакао је градски менаџер.