понедељак, 1. јун 2015.

Синиша Мали: Интегрисани систем управљања саобраћајем по угледу на Москву

‎Градоначелник Београда Синиша Мали састао се током првог дана посете Русији са замеником директора Центра за обједињено управљање саобраћајем у Москви Сергејом Андрејкином.

‎Тема разговора је била могућност сарадње два града по питању унапређења ефикасности београдског саобраћаја. Градоначелник Мали је истакао да градски превоз Москве дневно превезе 15 милиона путника и да њихов центар оптимизира читав градски саобраћај уз помоћ софтвера, који је и Београду неопходан.

‎– Наш систем управљања саобраћајем требало би унапредити и направити интегрисани систем који ће с једне стране бити ефикасан, а са друге једноставан. Искуства Москве у томе могу бити од великог значаја, како бисмо нашли што боље решење које ће узети у обзир сву саобраћајну инфраструктуру – рекао је Мали.

‎Он је додао да ће о размени искуства по питању саобраћаја сутра разговарати и са градоначелником Москве Сергејом Собјанином, као и о осталим могућностима сарадње два главна града што ће се потврдити и потписивањем Програма о сарадњи.

Делегацију Београда у Москви чине председник Скупштине града Никола Никодијевић, помоћници градоначелника Ирена Вујовић и Борко Милосављевић, градски менаџер Горан Весић и главни градски урбаниста Милутин Фолић.