уторак, 23. јун 2015.

Изјава Николе Никодијевића поводом медијских написа о дочеку младих фудбалера

Поводом медијских написа који бацају сенку на историјски успех наших златних фудбалера и величанствен дочек који им је приређен у Београду, домаћин дочека Никола Никодијевић, председник Скупштине града, изјавио је да неспоразум не сме да баци сенку на светску титулу.

– Домаћин дочека младих фудбалера, у име Скупштине Београда, био сам ја. Једини сам комуницирао са званичним представницима Фудбалског савеза Србије. То значи да сам у договору са ФСС доносио одлуке о томе какакв ће бити протокол дочека, што је укључивало и договор ко излази на балкон. Ниједан други функционер Скупштине града, укључујући и градског менаџера Горана Весића, није учествовао у договорима, нити је доносио било какве одлуке поводом дочека. Нажалост, у еуфорији која је владала  дошло је  до неспоразума. Наша препорука да на балкон не излазе политичари, државни функционери и функционери Савеза у сваком случају се није односила на директора млађих селекција Митра Мркелу и потпредседника Савеза задуженог за млађе категорије Сава Милошевића, који су заједно са репрезентацијом део успеха. Свакако ценимо њихов допринос који су дали титули и за њих ће врата Скупштине града увек бити отворена.

Чим су се појавили медијски написи контактирао сам са генералним секретаром Фудбалског савеза Зораном Лаковићем и расправили смо детаље неспоразума. Још једном апелујем да се пажња јавности не скреће са историјског успеха омладинске репрезентације – рекао је Никола Никодијевић.