уторак, 30. јун 2015.

Весић: До 17. јула пријаве на лицитацију за куповину 26 градских станова

Град Београд продаје имовину која није неопходна за његово функционисање, па је тако огласио да продаје 26 станова различите квадратуре од 10 до 86 квадрата, рекао је градски менаџер Горан Весић гостујући на ТВ Пинк.

– Ово је наставак наше политике у оквиру које продајмо сву имовину Града Београда која нам није неопходна. Ми смо пре годину и по дана почели да пописујемо сву имовину у власништву града. Установили смо да имамо скоро 19 хиљада непокретности, од чега смо укњижили скоро 2.500 и сада их редовно укњижавамо и покушавамо да решимо имовинско-правне односе. Наставићемо да продајемо сву имовину која нам није потребна, јер град не мора да има и станове, хотеле, пословне просторе уколико не служе за његово функционисање – рекао је Горан Весић.

Према његовим речима, цене квадрата су различите, у просеку око хиљаду евра по квадрату. Процену почетне цене квадрата је извршила Управа јавних прихода, а уколико буде више заинтересованих за један стан, наравно да ће цена бити виша.

– До 17. јула може да се донесе сва документација, 22. јула је лицитација, а до 16. јула сви заинтересовани могу да погледају станове који их интересују и да учествују у лицитацији. Неопходно је попунити пријаву и оставити депозит у висини десет одсто од процењене вредности стана – рекао је градски менаџер и позвао све заинтересоване да се пријаве и учествују у лицитацији.

Он је подсетио да зграда „Беобанке” још није продата, а пошто је Управа јавних прихода кориговала цену, очекује се да ова непокретност буде ускоро продата.