уторак, 28. јул 2015.

Јавни позив за достављање пријава за доделу финасијских средстава-дотација добровољним и невладиим недобитним организацијама за суфинансирање програма организације конгреса и манифестација у Београду у 2015. години

Град Београд – Секретаријат за привреду

Позив за достављање пријава за доделу финансијских средстава – дотација, добровољним и невладиним недобитним организацијама за суфинасирање програма организације конгреса и манифестација на територији града Беогрaда у 2015. години
на основу Закључка градоначелника града Београда, број: 3-5303/15-Г-01 од 21.07.2015. године

ГРАДСКА УПРАВА ГРАДА БЕОГРАДА

Секретаријат за привреду
Београд, Краљице Марије 1

објављује


ЈАВНИ ПОЗИВ

ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПРИЈАВА ЗА ДОДЕЛУ ФИНАНСИЈСКИХ СРЕДСТАВА-ДОТАЦИЈА ДОБРОВОЉНИМ И НЕВЛАДИНИМ НЕДОБИТНИМ ОРГАНИЗАЦИЈАМА ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ ПРОГРАМА ОРГАНИЗАЦИЈЕ КОНГРЕСА И МАНИФЕСТАЦИЈА НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДА БЕОГРАДА У 2015. ГОДИНИ

Право на доделу бесповратних финансијских средстава имају подносиоци пријаве који су реализовали своје програме од почетка  2015. године до момента подношења пријаве на овај Конкурс, као и подносиоци пријава који ће најкасније од 01.01. до 20.11.2015. године реализовати свој програм у складу са овим Упутством:

Mаксимални појединачни износ финансијских средстава износи до 80% укупних оправданих трошкова а не више од 700.000,00 (седамстохиљада) динара са ПДВ-ом.

Добровољне и невладине недобитне организације које испуњавају услове могу остварити право на доделу финансијских средстава, дотација у висини до 80% оправданих трошкова, с тим да максималан износ додељених средстава не може бити већи од 700.000,00 динара са ПДВ-ом по Кориснику.

Исплата средстава ће се вршити по завршетку програма и то до 80% од укупног износа оправданих трошкова програма а не више од 700.000,00 динара са ПДВ-ом након достављања коначног извештаја о реализованим активностима и коришћењу средстава и доказима о утрошку средстава (фактуре, изводи банака, отпремнице, доставнице и сл).

Наведена  финансијска средства могу се доделити за програме који испуњавају услове и критеријуме утврђене овим Упутством.  Средства се могу доделити само за програме чији је циљ некомерцијалан и не могу се користити за стварање профита. Финансијска средстава – дотације ће се исплатити за одобрене трошкове по реализацији пројекта и достављања доказа у складу са законом и Упутством.

Потребна доументација за подношење пријава и остали услови конкурса су утврђени Упутством за подносиоце пријава.
Прецизно и тачно попуњена Пријава са пратећом документацијом (у складу са Упутством), подноси се лично или поштом на писарницу Градске управе града Београда, Секретаријата за привреду (Краљице Марије бр. 1), у запечаћеној коверти на којој мора да пише, на предњој страни: Секретаријат  за привреду Градске управе града Београда, Краљице Марије 1/XVII, Београд. Назнака - „Додела финансијских средстава-дотација добровољним и невладиним недобитним организацијама за финансирање програма организације конгреса и манифестација на територији града Београда у 2015. години“.

На полеђини коверте обавезно навести назив и адресу подносиоца пријаве и контакт телефон подносиоца пријаве.

Рок за подношење пријава са пратећом документацијом је 30 дана од дана објављивања позива, односно до 26. августа 2015. године до 15 часова.

Благовременим ће се сматрати све пријаве које стигну Секретаријату за привреду Градске управе града Београда, до назначеног рока, без обзира на начин достављања.

Неблаговремене, непотпуне и пријаве послате на други начин (нпр.факсом или е-mail-ом), или достављене на друге адресе, неће се разматрати.

Документација из тачке 5. овог Упутства (Пријава и пратећа документација) се подноси у 2 (два) примерка. Уколико се документација не поднесе у 2 примерка неће се узети у обзир у даље разматрање.

Документација у прилогу мора бити поређана према редним бројевима како је то наведено у тачки 5. Упутства.

Није могуће накнадно употпунити документа која недостају, а која су наведена у тачки 5. Упутства.

Пријава и приложена документација не враћају се подносиоцу пријаве.

Конкурсна документација (Упутство за подношење пријава и Пријава) може се преузети на сајту града Београда www.beograd.rs.
За све додатне информације обратите се на следеће телефоне +381 11 715 73 84, 715 73 81 и 715 73 74 или путем мејла: privreda@beograd.gov.rs.