петак, 31. јул 2015.

Уређено 39 локација зелених површина дуж Булевера војводе Степе

ЈКП „Зеленило – Београд” уредило је зелене површине уз Булевар војводе Степе на 39 локација. Обновљене су и међублоковске зелене површине на потезу од Трошарине до Аутокоманде, са обе стране улице.

Уређење је започело утоваром и одвозом око 190 метара кубних шута и другог материјала, а затим су издигнуте крошње и орезане гране на 20 стабала, док су сува и болесна стабла посечена. Обновљено је близу 10.200 квадрата травњака и засађено је сезонско цвеће, украсно шибље и жива ограда. Такође, постављено је укупно 65 клупа дуж улице.

Током ове акције изграђена су три нова дечја игралишта, једна теретана на отвореном, терен за мали фудбал и два кутка за миран одмор.

Игралиште за децу, са четири нова дечја реквизита на гуменој подлози, изграђено је код броја 118-120. У близини игралишта је теретана за вежбање на отвореном, као и спортски терен за мали фудбал. На овом и на фитнес игралишту постављене су чесме са пијаћом водом, у сарадњи са ЈКП „Београдски вододвод и канализација”.

На другом новом игралишту, које се налази на локацији у Војводе Степе 261-263, постављена су четири нова реквизита за игру, док су за одмор и разоноду старијих суграђана постављена два шах стола. Треће игралиште направљено је код броја 282, где су такође постављена четири реквизита за игру деце и 12 клупа са наслоном.

Уз пешачке стазе, код цркве, и на улазу у Војводе Степе са Аутокоманде, постављени су  и „зелени зидови”, који употпуњују пејзажну слику. Поред тога, простор за одмор суграђана уређен је и код окретнице трамваја, где су постављена два шах стола и једна рустик гарнитура за седење.