уторак, 4. август 2015.

Отворена изложба прогнаних сликара и вајара

Заменик градоначелника Београда Андреја Младеновић присуствовао је отварању изложбе прогнаних сликара и вајара западно од реке Дрине која је, у организацији Коалиције удружења избеглица, отворена у Галерији Народне банке Србије на Славији.
 
Он је истакао да је ово је један од начина да се обележи велика трагедија нашег народа, као и да она не сме да се заборави.

–Људи који су пре  20 година у акцији Олуја изгубили све успели су да наставе да живе али и стварају, што дела 32 уметника који су изложили своје радове и потврђују – указао је Младеновић за Беоинфо.

Председник Коалиције удружења избеглица Миодраг Линта истакао је да је данашњом изложбом организатор желео да прикаже детаље завичаја и свега онога што чини идентитет Крајишника и других Срба који су до 1995. године живели западно од Дрине. Такође, додао је, овом изложбом представљена је тема страдања која се десило нашем народу током деведесетих година прошлог века у грађанском рату у Хрватској.

Он је позвао грађане да 5. августа дођу у Цркву Светог Марка, где ће се одржати парастос за све страдале у акцији Олуја, као и да се од 12 сати придруже шетњи до „Сава центра”, где ће бити одржана меморијална академија.