уторак, 1. децембар 2015.

Око 20.000 новогодишњих украса на улицама и трговима Београда до 19. јануара

Поводом Нове 2016. године и Божића, новогодишња украсна расвета у Београду биће у потпуности постављена до 19. децембра, а инсталација ће бити укључена следећих месец дана.

Према речима директора ЈКП „Јавно осветљење” Александра Цинцар-Попоског, екипе овог предузећа су много раније него у претходном периоду, још 2. новембра,  почеле да монтирају новогодишњу расвету, а локације су Кнез Михаилова са бочним улицама, Трг републике, Коларчева, Теразије, Краља Милана, Трг Николе Пашића, Стари двор, зграде и платои Градске управе, Славија, Булевар краља Александра, Кнеза Милоша, Таковска, Дечанска, Булевар ослобођења, Немањина, Макензијева, Београдска, Скадарска, Светогорска, Македонска, Призренска, Зелени венац, Бранкова, Бранков мост, Булевар Михајла Пупина, Булевар др Зорана Ђинђића и Господска.

– Грађани и посетиоци Београда моћи ће да уживају у овом празничном осветљењу и на још два места у нашем граду, јер је у плану постављање украсне расвете на Топчидерској звезди и у Булевару војводе Путника. Вредност ових радова је око 20 милиона  динара, а у плану је да се укупно намонтира око 20.000 украса – рекао је Попoски.

Он је додао да је дочек Нове године посебан туристички догађај за Београд, а декоративна расвета и те како утиче на стварање празничне атмосфере и привлачи Београђане и госте Београда.

– Очекује се да током новогодишњих празника велики број туриста посети нашу престоницу, а ово је само део онога што Град Београд ради како би их ове године било више него прошле – нагласио је директор ЈКП „Јавно осветљење”.