петак, 11. децембар 2015.

Весић: Улажемо у Раковицу, следеће године нови дом здравља 

Градски менаџер Горан Весић обишао је данас Вукасовићеву улицу у Раковици, где су у току завршни радови на изградњи тротоара и проширења ове саобраћајнице.

Радови су обухватили асфалтирање деонице пута од трафостанице до стајалишта јавног превоза „Миљаковачка шума” према насељу Миљаковац 3, а завршени су у предвиђеном року.

Весић је нагласио да је у обнову Вукасовићеве улице уложено 14 милиона динара, што је подразумевало изградњу 700 метара пута и 300 метара тротоара.
– Овде су тротоари били веома важни јер грађани нису имали где да пролазе, није било безбедно ни за децу ни за одрасле и грађани су нас молили да то урадимо. Преостало је да се уради још 300 метара тротоара до окретнице, што ћемо учинити током наредне године,  чиме ће ова улица добити изглед какав и заслужује  – рекао је Весић.

Он је додао да садашња градска власт улаже више новца у општине у које претходна није улагала, а да је управо Раковица један од таквих примера.
–Тренутно радимо неколико великих пројеката у Раковици као што су фекална канализација у Реснику у вредности од 40 милиона динара, припремамо тендер за израду фекалне канализације у насељу Сунчани брег, вредности 200 милиона динара, као и четири парка на територији општине. Решавањем свих ових проблема верујем да становници Раковице могу да буду задовољни, а ми ћемо наставити да улажемо и наредне године, при чему нам највеће задовољство представља добра сарадња са грађанима који општини и граду указују на све проблеме – рекао је Весић.

Он је истакао да је за изградњу дома здравља на Лабудовом брду обезбеђено 168 милиона динара.

– Надамо са да би до марта могла да почне изградња, а пре тога ће се почети са припремним радовима. Подсетићу да Лабудово брдо има 40 хиљада становника и да су до сада имали веома лоше услове за примарну здравствену заштиту. Од 1. јануара се републици враћа надлежност над клиничко-болничким центрима, град ће бити надлежан за примарну здравствену заштиту и тако ће нам наредне године остати и више средстава за улагање у домове здравља – истакао је Весић. 

Председник општине Раковица Владан Коцић нагласио је да ова општина има веома добру сарадњу са Градом Београдом и да су већ направљени и планови за наредну годину.

–Приоритет нам је решавање саобраћајне инфраструктуре, водовода, канализације,  као и изградња дома здравља на Лабудовом брду, за који је општина урадила пројекат, а град обезбедио потребна средства – рекао је Коцић.

Догађају је  присуствовао и директор ЈКП „Београд-пут” Иван Тејић.