среда, 6. јануар 2016.

Почела акција помоћи најстаријим суграђанима

Чланови Градског већа Александар Марковић и Драгомир Петронијевић обишли су данас пензионерку Милку Поповић поводом почетка акције помоћи најстаријим суграђанима у организацији Канцеларије за младе и „Беоком сервиса”.

Циљ акције је да млади људи помажу најстаријим суграђанима током зимских месеци, посебно када су лоши временски услови и уместо њих одлазе у куповину и обезбеде им основне животне намернице, истакао је члан Градског већа Александар Марковић.

Он је додао да су рекације наших старијих суграђана првог дана акције биле више него позитивне, када је било ангажовано око 20 волонтера, који су обишли више од 30 адреса у граду.

– Данас можемо да говоримо да су млади људи у нашем граду итекако солидарни, посебно ако је напољу снег и лед, а Град Београд ће гледати да истраје у овој акцији јер генерално брига о грађанима престонице и јесте основна водиља актуелне власти. Акција је замишљена да траје само током зимских месеци, али сматрам да би било добро да се она настави током читаве године – навео је Марковић за Беоинфо.

Он је позвао младе који желе да помогну да се јаве Канцеларији за младе на телефоне: 011/7157-803, 7157-361, а најастрије суграђане којима је потребна помоћ да се јаве „Беоком сервису” на бројеве телефона: 0800-110-011 (бесплатан позив за фиксну телефонију) и 3090-007 (позив за мобилну телефонију).

Бака Милка је истакла да јој је данашња посета улепшала Бадњи дан и сутрашњи Божић с обзиром на то да одавно живи сама. Она је поздравила акцију Града Београда, jeр са својих 87 година тешко се креће па јој је сваки вид помоћи добродошао. Она је такође похвалила активност герентодомаћица које јој помажу у свакодневним активностима, и које, такође, функционишу у оквиру надлежности Града Београда.

Догађају на Новом Београду су присуствовали и шеф Канцеларије за младе Града Београда Недељко Радосављевић и неколико волонтера.