уторак, 28. фебруар 2017.

Контрола такси-превоза, комуналног реда и подземних пешачких пролаза

Контроле такси-превоза прошле недеље вршене су уз асистенцију Саобраћајне полиције сваког радног дана, пре и после подне, при чему је три пута извршена контрола такси-превоза у зони Аеродрома „Никола Тесла”. Са Комуналном полицијом спроведене су две дневне и ноћна викенд акција, контроле такси-превоза путника, рекла је Соња Подунавац, в.д. секретара за инспекцијске послове. 

– Контроле ванлинијског превоза путника вршене су током дневних акција, уз асистенцију Саобраћајне полиције, а извршена су и два ванредна надзора у зони Панчевачког моста. Контроле јавног линијског превоза путника извршене су по пријавама грађана на терминусима: „Главна железничка станица”, „Устаничка”, „Шумице”, „Медаковић 3”, „Сремчица”, „Батајница”, на стајалиштима: Желeзничка станица „Панчевачки мост”, „Сајам” и „Блок 42”, и дуж трасе линије 52. Такси-превозницима је донето 11 решења којима је наложено отклањање недостатака, поднет је један захтев за покретање прекршајног поступка  против таксисте који је обављао такси-превоз возилом без „ТХ” регистарске ознаке и без прописно баждареног таксиметра, један захтев за покретање прекршајног поступка поднет је против нерегистрованог таксисте са предлогом за одузимање возила и издат је један прекршајни налог возачу, који се није придржавао регистрованог реда вожње на ноћној линији 15Н јавног линијског превоза – рекла је Соња Подунавац.

Спроведена је заједничка акција Комуналне инспекције и инспекције за надзор над трговином Секретаријата за инспекцијске послове, уз асистенцију Комуналне полиције и у сарадњи са ЈКП „Паркинг сервис” ради контроле недозвољене продаје дрва и непрописног паркирања камиона на јавним зеленим површинама у Угриновачкој и Бачкој улици у Земуну. У Угриновачкој улици, на јавној зеленој површини, затечен је један камион чијем власнику је, због учињеног прекршаја, издат прекршајни налог.

– У акцији контроле непрописног паркирања возила, уз асистенцију Комуналне полиције, на јавним површинама у улицама Јурија Гагарина и Др Ивана Рибара, по пријавама грађана, утврђено је да је у Улици Јурија Гагарина, испред занатских радњи, јавна зелена површина уништена паркирањем возила, док је на деловима зелене површине насут туцаник. Већина власника сервиса за поправку и прање аутомобила је направила бетонски навоз са ивичњака ради лакшег приступа локалима. Биће спроведени поступци ради заштите јавне зелене површине. Такође, извршена је контрола непрописног паркирања на дечјем игралишту у Улици др Ивана Рибара 92 и том приликом уклоњено је једно непрописно паркирано возило. Преко ЈКП „Паркинг сервис” са јавних зелених површина уклоњена су  33, са јавних површина девет непрописно паркираних возила, као и девет нерегистрованих возила – истакла је секретарка за инспекцијске послове.

Према њеним речима, започета је контрола 25 подземних пешачких пролаза са припадајућим елементима (степенице, покретне степенице, надстрешнице, ограде, јавна расвета и слично). До сада је извршена контрола уредности и чистоће 18 подземних пашачких пролаза. Два објекта су затечена у уредном стању, за два објекта поступци извршења раније донетих решења су у току, док ће за 14 објеката бити донета решења којима ће бити наложено отклањање утврђених недостатака.