понедељак, 11. децембар 2017.

„Недеља људских права” на Врачару

У оквиру пројекта „Преведи ЕУ” на територији општине Врачар одржана је манифестација „Недеља људских права”, саопштено је из ове општине.

Манифестацију су организовали Општина Врачар и Удружење грађана „Либеро”, у сарадњи са партнерима и представницима локалних самоуправа из Скопља, Љубљане, Брчко дистрикта, као и организацијама цивилног друштва из Брисела. 

Током недеље, реализован је велики број радионица са средњошколцима и младима, на којима су разговарали о вредностима ЕУ, као и на који начин они могу допринети јачању тих вредности у нашем друштву. Препознато је да је најбоље разумевање грађана о значају, правима и бенефитима укључивања у ЕУ подстакнуто сарадњом јединица локалне самоуправе и организација цивилног друштва. Тема је била и  могућности и права које ЕУ пружа у области екологије, културе, образовања, медија, владавине права и економије.

Свечано обележавајући Дан људских права, јуче је у просторијама Градске општине Врачар одржан и централни догађај.

Пројекат „Преведи ЕУ” реализује Општина Врачар у партнерству са НВО „Либеро”, партнерима и представницима локалних самоуправа из Скопља, Љубљане, Брисела и Брчко дистрикта, а уз подршку програма Европа за грађане и грађанке Европске уније.