петак, 16. новембар 2018.

Велико интересовање родитеља тројки, четворки и дуплих близанаца за остваривање права на сталну новчану помоћ

За прве две недеље од почетка пријављивања остваривање права на сталну новчану помоћ, коју могу да остваре родитељи тројки, четворки и дуплих близанаца, поднето је 76 захтева, изјавила је градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић.

Она је напоменула да пријављивање за остваривање овог права и даље траје, тако да овом приликом позива све родитеље тројки, четворки и дуплих близанца да оду у Градски центар за социјални рад, Руска улица 4 и да поднесу захтев. 

– Настављамо са одговорном социјалном политиком, а посебну пажњу посвећујемо породиљама, социјално угроженим породицама, деци и старијим лица и на све начине се трудимо да им помогнемо и проширимо обим права која уживају – истакла је Наташа Станисављевић.

Подсећамо, Секретаријат за социјалну заштиту пружа континуирану финансијску подршку родитељима тројки, четворки и дуплих близанаца. Ова врста подршке предвиђена је Одлуком о правима и услугама социјалнe заштитe и остварује се једном годишње. Родитељи деце предшколског узраста добијају једну просечну зараду, родитељи деце основаца добијају две просечне зараде, а родитељи деце средњошколаца добијају три просечне зараде исплаћене у Београду.