петак, 16. август 2019.

Пријава против лица за организовање нелегалне депоније

Секретаријат за инспекцијске послове поднео је пријаву против непознатог лица због сумње да је извршило кривично дело противправног заузимања земљишта и кривично дело оштећења животне средине организовањем нелегалне депоније која се ствара одлагањем комуналног и грађевинског отпада. 

У пријави се наводи да је у Улици Милорада Јовановића бб на територији општине Чукарица, прекопута Фабрике металних производа насут разни комунални и грађевински отпад на површини од шест хектара и на висини до 15 метара, као и да те површине нису предвиђене за депоновање отпада, саопштено је из овог секретаријата.

Пријава је поднета Другом основном јавном тужилаштву на основу притужбе грађана послате заменику градоначелника Београда Горану Весићу. Како се наводи у саопштењу, по Закону о комуналним делатонистима одређени су услови и начин обављања комуналних делатности, а Одлуком о одржавању чистоће прописани су услови коришћења ове комуналне услуге.

Законом је тачно превиђено ко обавља такву делатност под тим условима, али исто тако да је забрањено истоваривати и остављати ван депоније све врсте отпада.