петак, 27. мај 2016.

Трка уз Авалски торањ у недељу

Под покровитељством Града Београда – Секретаријата за спорт и омладину у недељу, 29. маја, у 10.30 часова одржаће се, шеста по реду, Трка уз Авалски торањ. Организатори су обезбедили атрактивне награде, а судећи по великом интересовању, сигурно је да ће у овој трци учествовати рекордан број такмичара.

Окупљање и пријављивање такмичара почеће у 10 часова испред торња. Свечано отварање је у 10.30 часова, а након тога и старт првог тркача.  Због уског степеништа, такмичери ће трчати један по један, на време. Стартоваће испред Авалског торња, а до циља је потребно да пређу 575 степеника. Висинска разлика од старта до циља износи 136 метара. Као и сваке године, такмичари ће се надметати у мушкој и женској конкуренцији, а посебно ће бити награђени најуспешнији ветерани и ветеранке. Прва три места у свакој категорији биће награђена вредним наградама (Nike спортска опрема, Puma Time спортски сатови, спонзорски поклони).

Организацију трке помогли су и Асоцијација „Спорт за све Србија”, Туристичка организација Београда, Планета спорт и Arriva.