четвртак, 23. јун 2016.

Београд наставља да улаже у обнову објеката социјалне заштите

Градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић обишла је данас одељење Центра за социјални рад Чукарица и том приликом истакла да ће Град Београд наставити да брине о корисницима програма социјалне заштите, али и запосленима који раде у центрима за социјални рад. 

Центар за социјални рад Чукарица је у оквиру пројекта „Промена на боље”, који је подржала Европска унија, добио комплетно опремљену салу, као и Инфо-пулт, где корисници могу да добију све врсте информација.  

– Ово је наставак улагања Града Београда у обнову објеката социјалне заштите. Центар за социјални рад на општини Чукарица броји више од 10.000 корисника годишње. Оно што желимо и што свакодневно показујемо акцијама које спроводимо јесте да корисницима обезбедимо бољи амбијент и да имају већу могућност остваривања својих права. Пројекат „Промена на боље”, који је подржала Европска унија, представља још један начин за остваривање тих циљева – рекла је Станисављевићева. 

Она је захвалила Општини Чукарица и њеном председнику Срђану Коларићу на досадашњем залагању и свему што је урађено за овај центар. 

– Такође, дугујемо захвалност и директору Градског центра за социјални рад Владимиру Илићу, коме би требало честитати на резултатима постигнутим у првој половини ове године, али и 2015. години, на обнављању центара за социјални рад – рекла је градска секретарка.

Она је додала да је Центар за социјални рад на Чукарици један од 17 на територији града Београда, а недавно је отворен нови објекат у Обреновцу, што је први пример у последњих 20 година, када је отварање нових објеката Центра за социјални рад у питању. 

Владимир Илић је рекао да се ове године наставља са инвестиционим улагањима у објекте социјалне заштите како би они били функционалнији и ближи грађанима.