петак, 24. јун 2016.

Продужен рок за конкурс за доделу средстава за подршку развоју женског предузетништва

Због великог интересовања, рок за пријављивање на јавни конкурс за доделу средстава за подршку развоју женског предузетништва, који је био до 27. јуна до 15 часова, продужава се до 1. јула до 15 часова, саопштавају из Секретаријата за привреду.

Висина опредељених финансијских средстава за подршку развоју женског предузетништва унапређењем производње и проширењем капацитета пословања у циљу развоја микро, малих и средњих предузећа и предузетника у власништву жена, јачања конкурентности и подстицања запошљавања је 5.000.000 динара.

Посебни циљеви финансирања су: унапређењe пословног процеса увођењем нових производних, пословних или побољшањем постојећих пословних линија, покретањe нових предузетничких активности, отварањe могућности за модернизацију и проширење производних и услужно оријентисаних делатности, као и очување постојећих и стварање услова за отварање нових радних места.

Предмет јавног конкурса је додела бесповратних средстава у максималом износу од 500.000 динара за куповину једног или више основних средстава (машина и опреме), која ће омогућити побољшање квалитета постојећег или увођење новог производа или услуге у пословни процес, уз обавезу запошљавања једног незапосленог лица са евиденције Националне службе за запошљавање, на период од минимум једне године.

Право на доделу средстава имају микро, мала и средња предузећа у власништву жена са уделом од минимум 60 одсто у укупном капиталу друштва, као и предузетнице. 

Прецизно и тачно попуњена пријава са пратећом документацијом (у складу са јавним конкурсом) подноси се лично или поштом на писарницу Градске управе Београда, Секретаријат за привреду (Краљице Марије 1, трећи спрат), у запечаћеној коверти. Додатне информације могу се добити на телефон 011/7157-379 и 011/7157-356, као и путем мејла privreda@beograd.gov.rs. 

Више информација о овом конкурсу заинтересовани могу видети на званичном сајту Града Београда у рубрици Градске актуелности.